Ingrid en Jaap maken van het viergangen wild thuismenu een restaurantbeleving. Foto’s: Ingrid

Ingrid en Jaap maken van het viergangen wild thuismenu een restaurantbeleving. Foto’s: Ingrid

Thuisbezorgd wildmenu een aangename verrassing

Algemeen

Wild eten in de Achterhoek

Door Liesbeth Spaansen

DOETINCHEM – “Ik was aangenaam verrast”, begint Ingrid uit Doetinchem haar verhaal. “Het was de eerste keer dat ik een wildmenu kreeg thuisbezorgd en het was echt top!” Deze ervaring met wild eten was nieuw. Ingrid en haar man Jaap zijn al jarenlang vaste gasten van Villa Ruimzicht in Doetinchem en Ingrid was daarnaast enthousiast deelneemster van verschillende kookworkshops.

‘Je helpt de lokale horeca te ondersteunen, die heeft het al moeilijk genoeg’

Het viergangen wildmenu, bestaand uit wilde gans, fazant en hert, inclusief brood en amuse en een dessert van pure chocolade werd op de afgesproken avond thuisbezorgd. “Het wordt gekoeld aangeleverd en je hoeft het alleen op te warmen. Er zit een duidelijke beschrijving bij hoe dit per gang moet. Het is niet veel werk en ik vind het wel leuk om toch wat aandacht aan de maaltijd te geven. Het is te vergelijken met de kookworkshops die ik bij Villa Ruimzicht heb gevolgd, waar ook alles klaar ligt en we in groepjes de maaltijden bereiden met een beschrijving erbij.”
Ingrid kookt thuis ook graag. “Samen met mijn zus verzorg ik elk jaar het kerstdiner voor de hele familie, zo’n vijftien personen. Dan koken we echt ster-waardig.” De kookworkshops bij Ruimzicht volgde ze eveneens samen met haar zus. “Het is ook leuk om met vrienden te doen, heel gezellig”, weet Ingrid. “De chef-kok kan het mooi vertellen, hij maakt er echt wat leuks van. Je leert er extra technieken en krijgt inspiratie voor de kerstmaaltijd thuis. Ik kan het iedereen aanraden die van koken houdt en geïnteresseerd is in de achtergrond van eten. Tijdens de wildavond gaat de chef ook dieper in op het verschil van smaak bij wild en hoeveel we in onze eigen omgeving kunnen plukken aan kruiden voor de smaak. De filosofie van Villa Ruimzicht is het gebruik van streekproducten.”

Wild eten is voor Ingrid en Jaap favoriet als het om dineren bij Villa Ruimzicht gaat. Dat dit door corona nu niet kan, vinden ze wel een gemis. Het thuisbezorgde wildmenu maakte dat een beetje goed. “We houden erg van een beetje luxe en chique eten en hadden ons daarom ook leuk aangekleed en de tafel mooi gedekt. Dat maakt het extra leuk en je hebt ook echt het idee dat je in een mini-restaurantje zit”, geniet Ingrid nog na van deze uit-eten-beleving. “Dat vind ik ook als je zo’n menu thuis laat bezorgen, het is leuk om er zelf de laatste hand aan te leggen. De hoeveelheden waren ook meer dan voldoende, echt royaal. Ik miste alleen de ober die de wijn kwam schenken”, lacht ze. “Je kan ook een wijnarrangement bestellen, dat hebben we nu niet gedaan.”

Deze kerst wordt anders. “Ik heb nu drie dagen gasten om voor te koken, maar voor Kerstavond heb ik bij Ruimzicht een Kerst Culitas besteld, met brood en boter, een amuse, eend als voorgerecht, soep, hert als hoofdgerecht en een dessert. Zelf afronden en dan aan tafel. Het scheelt jezelf kopzorgen, het is heel leuk om zo toch een restaurantbeleving te hebben. Je hebt veel minder afwas en je helpt de lokale horeca te ondersteunen, die heeft het al moeilijk genoeg.”


www.hotelvillaruimzicht.nl/bezorgen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld