Bezoek deze kerstvakantie De herberg van Gelre
<p>Het verhaal De Herberg van Gelre wordt verteld door Luyt van Tydt. Hij is de klokkenluider van het poortersklokje in de Broederenkerk te Zutphen. Foto: PR</p>

Het verhaal De Herberg van Gelre wordt verteld door Luyt van Tydt. Hij is de klokkenluider van het poortersklokje in de Broederenkerk te Zutphen. Foto: PR

Bezoek deze kerstvakantie De herberg van Gelre

ZUTPHEN - Deze kerstvakantie een onvergetelijk uitje? Laat je verrassen door de multimediashow ‘De herberg van Gelre’ in Het Koelhuis en reis mee naar het jaar 1351. Laat je verrassen door de personages, droom weg bij de animaties maar pas op… het decor kán bewegen.

Storyroom Zutphen vertelt op een nieuwe en unieke manier verhalen over de geschiedenis van Zutphen en Gelre. De herberg van Gelre is een half uur durende multimediashow met geprojecteerde animaties, personages en bewegende decorelementen in een extra bijzondere setting; namelijk de kelder van Het Koelhuis. De show gaat op 17 december in première en is te zien tot en met 31 december.

Zutphenaar Remco is de Vries is de initiator van Storyroom Zutphen: “Met onze multimediashow vertellen we op een heel nieuwe manier verhalen. Uniek in Nederland en ik kijk er naar uit om de show te laten zien in Zutphen.” De herberg van Gelre is mede mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds. De multimediashow is één van de 300 landelijke cultuurprojecten die dit jaar een toekenning heeft ontvangen.

Ontmoet de Reinouds
Het verhaal De Herberg van Gelre wordt verteld door Luyt van Tydt.
Hij is de klokkenluider van het poortersklokje in de Broederenkerk te Zutphen. Onder zijn leiding gaan bezoekers terug naar de 14e eeuw en komen ze terecht in een kwakkelende herberg. Men volgt de Hanzeroute en is aanwezig bij het ontstaan van het Hertogdom Gelre. Daar ontmoet men ook Reinoud de Eerste tot en met Reinoud de Vierde. Hier en daar komt men langs een kerker en een kloostergalerij met het ongezouten commentaar van de stamgasten, die wel van een beetje spanning houden.

Kaarten reserveren
Deze nieuwe show niet missen? Wacht dan niet te lang met het reserveren van kaarten. In verband met de richtlijnen rondom corona is er per show plaats voor maximaal 30 bezoekers. De herberg van Gelre is te zien van 18 tot en met 31 december om 11.00, 13.00, 15.00 en/of 17.00 uur. De voorstelling duurt ongeveer 30 minuten. Er zijn speciale herbergtafels te reserveren voor één tot vier personen en kaarten zijn verkrijgbaar voor 8,50 euro per persoon op www.storyroomzutphen.nl.

Win kaarten
Speciaal voor lezers van Contact stelt Storyroom Zutphen 2 keer 2 gratis kaarten ter beschikking. Stuur een mail naar pr@storyroomzutphen.nl, vertel wie je mee wilt nemen naar deze bijzondere show en wie weet bezoek je deze kerstvakantie gratis de multimediashow De herberg van Gelre.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden