Bedrijfsverzamelgebouw Holtmede biedt ZZP-ers meer ruimte
Erik Lichtenberg (l) en Gerrit Hilberink bij het perceel op Revelhorst 4 waar volgend jaar bedrijfsverzamelgebouw Holtmede verrijst. Foto: Eric Klop
Erik Lichtenberg (l) en Gerrit Hilberink bij het perceel op Revelhorst 4 waar volgend jaar bedrijfsverzamelgebouw Holtmede verrijst. Foto: Eric Klop

Bedrijfsverzamelgebouw Holtmede biedt ZZP-ers meer ruimte

 Samen onder één dak scheelt in de kosten

Door Eric Klop

ZUTPHEN – De ontwikkeling van bedrijventerrein Revelhorst 4 aan de zuidoostkant van Zutphen is in volle gang. Een nieuwe loot is bedrijfsverzamelgebouw Holtmede dat aan de straat met dezelfde naam vorm krijgt. De realisatie is in handen van de ontwikkelende bouwbedrijven Roosdom Tijhuis en Livago B.V., beiden gevestigd in Rijssen, die daartoe de handen ineen hebben geslagen in een V.O.F.

De ideeën lagen al zo’n zes jaar geleden op tafel. “Met hun oorsprong in de kredietcrisis”, vertelt Gerrit Hilberink, ontwikkelingsmanager bij Roosdom Tijhuis. “De grondverkoop op Revelhorst 4 liep toen erg moeizaam. Uiteindelijk zijn de plannen daadwerkelijk opgepakt nadat mede vanwege de crisis ook in Zutphen en omstreken veel kleine bedrijven waren ontstaan. Met name ZZP-ers zijn inmiddels de garage bij de woning ontgroeid en hebben behoefte aan meer ruimte. Een nieuwe werkplek onder één dak met andere ondernemers scheelt dan in de kosten, want neemt minder grond in beslag dan nieuwbouw op een vrijstaande kavel. Bovendien is het wel zo efficiënt en zijn er voor ZZP-ers meer mogelijkheden om eventueel samen te werken.”

Het nieuwe bedrijfsverzamelgebouw richt zich vooral op ambachtelijke branches, waaronder schilders, installateurs, loodgieters en timmerlieden. “Maar ook bijvoorbeeld marktkooplui kunnen in Holtmede een unit in gebruik nemen”, geeft Erik Lichtenberg van Livago B.V. aan. “Voor opslag van materialen en voorraad of stalling van bedrijfsauto en aanhangwagen. De units, bestemd voor bedrijven tot en met milieucategorie 3.1, zijn dus geen kantoren, hoewel voor administratieve doeleinden altijd een werkplek is in te richten.”

‘Halletjes’
Het bedrijfscomplex telt vijftien units. Gerrit Hilberink sluit een tweede gebouw met eenzelfde aantal units op termijn niet uit. “Dat hangt van de belangstelling af.” Die begint op gang te komen. “Er zijn drie stuks verkocht met daarnaast nog eens drie onder optie. Ja, in principe gaat het om koop, maar huur is ook mogelijk. Daarnaast is er belangstelling getoond door beleggers die de units op hun beurt wellicht verhuren.” Hoe dan ook kunnen gebruikers van een bedrijfsruimte in Holtmede rekenen op oppervlakten die variëren van 77 tot 88 vierkante meter, waarbij samenvoeging van units tot de mogelijkheden behoort.

“Alles is netjes afgewerkt met een fraaie eigentijdse uitstraling“, voegt Erik Lichtenberg toe. “Er is zeker geen sprake van simpele grijze halletjes. Ook is het complex constructief voorbereid op het gebruik van zonnepanelen. Daarnaast is er vanuit Revelhorst 4 sinds kort een wegaansluiting op de N314 langs Leesten. Die ontsluiting draagt eraan bij dat onder meer Arnhem, Apeldoorn, Deventer en de Achterhoek prima bereikbaar zijn.”

Wanneer de eerste paal voor bedrijfsverzamelgebouw Holtmede de nu nog ongerepte groene grond in gaat is nog niet bekend. Hilberink en Lichtenberg hopen op het tweede kwartaal van volgend jaar. Eerst moet bij de gemeente Zutphen het vergunningentraject worden afgerond en zal de start van de bouw tevens afhangen van de uiteindelijke interesse. “Wanneer begin 2021 zeven van de vijftien units zijn verkocht, dan is dat voldoende”, zeggen de ontwikkelende bouwers. “Hetgeen trouwens ook de verwachting is.”

De kosten van een unit lopen al naar gelang de grootte uiteen van 79.000 tot 109.000 euro, exclusief btw. De verkoop loopt via de makelaars Ten Hag en Eggink Maalderink. Voor inlichtingen kunnen belangstellenden terecht bij respectievelijk Rico ten Hag via 0575-516361 en Martin Koopmans op 0575-514124. Meer informatie over het Zutphense bedrijfsverzamelgebouw Holtmede is te vinden op de website van beide projectontwikkelaars.


roosdomtijhuis.nl

www.livago.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden