Bomvolle radioshow gewijd aan Achterhoekse ondernemers
<p>Het programma van de Achterhoekse Ondernemersdag. Afbeelding: PR</p>

Het programma van de Achterhoekse Ondernemersdag. Afbeelding: PR

Bomvolle radioshow gewijd aan Achterhoekse ondernemers

ACHTERHOEK – Een werkdag lang staat vrijdag de Achterhoekse Ondernemersdag centraal tijdens een live-uitzending op de radio met veel interessante gasten. De uitzending is die dag tussen 08.30 en 17.00 te beluisteren en te bekijken op www.geluksregio.nl.

Door Rudi Hofman

In verband met de geldende coronabeperkingen noemt Ronnie Degen van De Feestfabriek Alles Komt Goed liever niet de locatie van waaruit NPO Radio2-dj’s Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof het programma aan elkaar praten.

Normaal houden de Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek en Rabobank Graafschap in november ondernemersavonden. Dat is dit jaar onmogelijk en daarom zochten zij naar een alternatief.

Over het ontstaan van het idee voor de radioshow zegt Degen: “De Rabobank benaderde ons een week of vijf geleden met de vraag of we wilden meedenken over een plan voor een leuk evenement voor ondernemers. We kwamen uit op het idee van een radiodag die we verdelen in vier blokken (algemeen, bedrijfsleven, sport en cultuur, red.). Bij elk blok hebben we sprekers gezocht. De tijd was krap en we moesten alle zeilen bijzetten, maar het is ons gelukt.”

Tot de gasten behoren onder anderen Mark Boumans, de burgemeester van Doetinchem en de bestuursvoorzitter van Regio Achterhoek, Gelders gedeputeerde Jan Markink, Luuk Domhof (De Timp), Hendrik-Jan Lovink (Zwarte Cross) en Hans Martijn Ostendorp (BV De Graafschap).

Het thema van de dag is ‘Achterhoek: ongeluks- of geluksregio’. Voor ondernemer Degen is deze vraag niet lastig te beantwoorden: ‘’Ik zou zeggen een geluksregio. Ik zou nergens anders willen wonen. De Achterhoek is ook een mooie regio om te ondernemen. Je hebt hier de ruimte en een hoop mensen met wie je kunt samenwerken.’’

Mogelijkheden 
Hoewel de Feestfabriek, dat het van grootschalige festivals als de Zwarte Cross en Mañana Mañana moet hebben, een heel zwaar jaar beleeft, zit Degen zeker niet bij de pakken neer. “Je moet blijven kijken waar de mogelijkheden liggen.” Doel van de Achterhoekse Ondernemersdag is volgens hem ervoor te zorgen dat ondernemers met elkaar in gesprek blijven en dat zij zien hoe anderen dingen doen en problemen oplossen. “Samen d’r an!”

Halverwege de dag, rond een uur of twee, wordt tijdens de uitzending de winnaar bekendgemaakt van de Talententuin 2020. In deze interactieve Talententuin kunnen bezoekers in hun zoektocht naar hun ideale stageplek, afstudeeropdracht, startersfunctie of traineeship online kennismaken met tientallen deelnemende Achterhoekse bedrijven. Het bedrijf dat online het meest is bezocht en gewaardeerd, wint de prijs.

Ronnie Degen: “Met een limousine waarin een DJ, iemand van de Rabobankdirectie en muzikant Erik Neimeijer zitten, gaan we bij het winnende bedrijf langs.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden