Linda Ooms eerste plaats in de 10 kilometer
Een individuele hardloper, zoals dat de bedoeling is bij deze coronaproef Achterhoekse Loopcompetitie. Foto: Carlo Stevering
Een individuele hardloper, zoals dat de bedoeling is bij deze coronaproef Achterhoekse Loopcompetitie. Foto: Carlo Stevering

Linda Ooms eerste plaats in de 10 kilometer

Deel 2 virtuele Achterhoekse Loopcompetitie levert scherpe tijden

ZUTPHEN/REGIO - Op zondag 22 november is 10 kilometer de virtuele Achterhoekse Loopcompetitie gelopen. Het strijdtoneel besloeg de gehele Achterhoek en zelfs ver daarbuiten, getuige de uitslagen die ontvangen werden uit onder andere Hoorn, Eindhoven en zelfs Duitsland. Linda Ooms uit Zutphen behaalde deze zondag de eerste plaats.

Deze virtuele loopcompetitie is in het leven geroepen door de initiatiefnemers van ARGO Topteam en bestaat naast de 10 kilometer ook nog uit de 5 kilometer die op 8 november is gelopen en de 15 kilometer die voor 6 december op de agenda staat. Iedereen die mee doet aan twee van de drie afstanden wordt opgenomen in het eindklassement en dingt mee naar de eervolle titel van snelste Achterhoek(st)er in de volgende klassementen voor zowel mannen als vrouwen: 35-, 35+ en 50+. Daarnaast is er ook nog een clubklassement.

Het ging er stevig aan toe afgelopen zondag. Het is duidelijk dat deze wedstrijd bij veel atleten, ook bij de oudere recreant, voor de nodige motivatie heeft gezorgd, nu deze dreigde te verdwijnen omdat vanwege corona zoveel echte wedstrijden zijn afgelast. En hoewel virtueel en tevens individueel, toch waande menigeen zich bespied door andere gebruikers van populaire hardloop-apps als Strava en Run-keeper. Wellicht dat dit er mede de oorzaak van was dat er vele persoonlijke records zijn gesneuveld. Onderweg op een traject naar keuze is menige deelnemer geheid andere hardlopers tegengekomen die harder liepen dan normaal met die vastberaden blik en verbeten trek om de mond die verried dat ook zij liepen voor een mooie klassering.

Uiteindelijk zijn er tijden genoteerd van ruim 140 deelnemers. Bij de heren was de algemene uitslag als volgt: 1. Rick Heutinck (Doetinchem) – 31:57; 2. Ruben Garretsen (Keijenborg) – 32:28; 3. Pascal Schepers (Doetinchem) – 32:30. En bij de dames gingen de eerste drie posities naar: 1. Linda Ooms (Zutphen) – 40:12; 2. Daphne Spreen (Oudemolen) – 41:37 ; 3. Ieneke Voets (Elst) – 41:45. De totaal-uitslag en de diverse klassementen worden bekend gemaakt via de website van Argo Atletiek.

De deelnemers uit onder andere: Doetinchem, Borculo, Winterswijk, Zutphen, Varssel, Haarlo, Silvolde, Lichtenvoorde, Gendringen, Aalten, Eibergen, Zelhem, Vorden, Wehl. Van Achterhoekse clubs: Argo, Archeus, AVA '70, Atletico, Lopersvereniging '90 Lichtenvoorde, Lopersgroep Vorden, Jeroen Reintjes Sports, De Loper, Jan in Touw, Loopgroep Haarlo, Hanzesport Zutphen, ASV Eibergen. Daarnaast van buiten de Achterhoek: av de Liemers, av Hollandia, ACO van Elderen, LAAC Twente, Loopgroep Run-Inn Utrecht, av Gelre, LAZ Rhede (D), Team Steenboksport, Running-Elst.


www.argoatletiek.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden