Alles over de verzwaringsdeken

De verzwaringsdeken? Wat is dat precies? Een verzwaringsdeken verschilt niet veel van een gewone deken die bij ieder mens wel bekend is. De dekens lijken veel op elkaar in bijvoorbeeld kleuren, stoffen of op de manier waarop ze gestikt zijn. Het verschil zit hem echter in de zwaarte van de dekens. Normale dekens zijn vele malen lichter dan de verzwaringsdeken. Maar waarom is de verzwaringsdeken dan zoveel zwaarder gemaakt dan normale dekens? Een verzwaringsdeken zorgt voor een geborgen gevoel, doordat het druk uitoefent op het zenuwstelsel. Dit zorgt voor veel voordelen tijdens het inslapen en tijdens het slapen. 

Voordelen van een verzwaringsdeken

De verzwaringsdeken oefent dus druk uit op het zenuwstelsel bij gebruik. Maar welke voordelen heeft deze druk nu precies? 

De druk op het zenuwstelsel zorgt ervoor dat je minder prikkels opvangt als je de deken gebruikt. Het blokkeert als het ware een deel van je zenuwen. Zo vang je geluiden, bewegingen of andere prikkels minder goed op. Hierdoor is de kans dat je wakker wordt van al die prikkels minder groot. Ook zorgt het ervoor dat je sneller inslaapt en dieper slaapt. 

Zo wordt je lichaam uitgeruster wakker en ben je minder prikkelbaar en meer gefocust overdag. De ervaringen verzwaringsdeken kunt u op de website van Slaapt lezen. 

Voor wie is een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken kan in principe door iedereen gebruikt worden. Slaap je onder een gewone deken zonder problemen? Dan denk je waarschijnlijk dat het geen zin heeft om een verzwaringsdeken aan te schaffen. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Er zijn namelijk genoeg mensen die onder deze deken nog beter slapen dan onder een gewone deken. Dankzij het extra gewicht in de deken worden, zij een stuk beter uitgerust wakker dan wanneer zij slapen onder een gewone deken.

Lijd je aan een slaapstoornis? Of kamp je met slaapproblemen? Dan is een verzwaringsdeken zeker een aanrader. Deze deken helpt je namelijk om de slaap beter te vatten. Ook word je ´s nachts niet snel meer wakker wanneer je onder een dergelijke deken ligt. Er zijn daarnaast verschillende onderzoeken die uitwijzen dat een verzwaringsdeken ook effect heeft op andere aandoeningen. Zo zou een verzwaringsdeken een positief effect hebben op de nachtrust en gemoedstoestand van kinderen met autisme en ADHD. Ook volwassenen met een dergelijke aandoening zouden profijt kunnen hebben van slapen onder een verzwaringsdeken.

Wanneer kun je een verzwaringsdeken gebruiken?

Een verzwaringsdeken hoef je natuurlijk niet alleen te gebruiken wanneer je ‘s avonds in bed duikt. Veel mensen gebruiken de verzwaringsdeken ook om overdag even te ontspannen en een momentje voor zichzelf te nemen wanneer zij daar behoefte aan hebben. Ook dan werkt de deken om te ontspannen en aan de prikkels van de dag te ontsnappen. De verzwaringsdeken van 9 kg (en 7 kg) is beschikbaar bij Slaapt.nl 

Dit artikel wordt u aangeboden door Slaapt.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden