Buurtpreventie houdt inwoners Warnsveld scherp

WARNSVELD - De donkere tijd van het jaar is weer begonnen. En ook al is dat een mooie tijd van het jaar, ook inbrekers zijn dan het meest actief. Buurtpreventie Warnsveld roept de inwoners dan ook op samen te werken aan een veilig dorp.

Dit jaar is het met de bij de politie gemelde inbraakcijfers redelijk gesteld. Maar de vraag is of het ‘gilde’ in de komende tijd een inhaalbeweging maakt of dat het rustiger blijft vanwege corona. Juist nu is alertheid tegen inbraken geboden. Het team van de Buurtpreventie Warnsveld (BPW) adviseert alle dorpsbewoners om bij kortere of langere afwezigheid in elk geval het landelijke advies van de politie te volgen: ramen dicht, licht aan, deur op slot. En meld verdachte situaties zo snel mogelijk bij de politie via nummer 112.
Gelegenheidsinbrekers (en dat zijn de meeste) maken graag misbruik van zichtbare afwezigheid van de bewoners. Als het licht in huis net als normaal brandt (en dat kan via ingestelde tijdklokken ook nog variëren) worden zij op het verkeerde been gezet en zullen zij een ander huis proberen. Verder surveilleert met name in deze tijd van het jaar een flink aantal dorpsgenoten regelmatig in hun eigen buurt op tijden dat de kans op inbraken het grootst is. Dat gebeurt nu voor het zevende jaar. Op enkele plekken in het dorp kan Buurtpreventie echter nog wel versterking gebruiken.

Oranje hesjes
Buurtpreventie Warnsveld is een werkgroep van de Dorpsraad Warnsveld en werkt nauw samen met de wijkagent en de gemeente (wijkregisseur). De leden van Buurtpreventie zijn tijdens hun surveillances te herkennen aan hun oranje hesjes met achterop ‘buurtpreventie’ en hun oranje caps met ‘BPW’.
Om het gevoel van veiligheid van de inwoners én hun eigen alertheid tegen potentiële inbrekers nog verder te vergroten heeft Buurtpreventie Warnsveld ook WhatsApp Buurtpreventie-groepen opgezet, waarmee buurtbewoners elkaar kunnen waarschuwen bij verdachte situaties. In het project BPW zijn zeventien van dergelijke groepen actief met in totaal 700 deelnemers. Ook daarbij kunnen belangstellenden zich nog aansluiten. Buurtpreventie Warnsveld is bereikbaar via: buurtpreventiewarnsveld@gmail.com

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden