<p>LutimToonworkz: vlnr. John Post, Maarten van Kranenburg, Patrick van den Brink en Derk-Jan Rouwenhorst. Foto: PR</p>

LutimToonworkz: vlnr. John Post, Maarten van Kranenburg, Patrick van den Brink en Derk-Jan Rouwenhorst. Foto: PR

De Enige Echte Zutphense Scheurkalender komt eraan

ZUTPHEN - Nog een klein weekje en dan ligt ‘ie in de winkel: De Enige Echte Zutphense Scheurkalender. De jongens van Lutim en ToonWorkz hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om alle pagina’s te vullen met cartoons, rebussen, de mooiste plekjes van Zutphen en omstreken en… De Vrolijke Canon van Zutphen.

“Toen wij in het voorjaar om tafel gingen zitten om de inhoud van de kalender verder uit te werken, ontstond al snel het idee voor een canon over Zutphen. En geheel in de stijl van de kalender is dat ook een hele vrolijke canon geworden, geschreven door archeoloog Davy Kastelein“, vertelt Patrick van den Brink van Lutim Creatief Mediabureau.

De basis voor de kalender wordt gevormd door de lokale helden Gert & Tess, echte Zutphenezen. Derk-Jan Rouwenhorst, illustrator van Studio ToonWorkz, is de tekenaar van de strip. “Wij boden ondernemers in Zutphen en omgeving de mogelijkheid een pagina te kopen. Zij mochten dan een idee of onderwerp aandragen voor een cartoon en vervolgens ging ik daarmee aan de slag.”

Zelfspot
Dus geen saaie advertentiepagina’s, maar vrolijke cartoons waarin de ondernemers zelf vaak ook terugkomen. Derk-Jan: “Ik had behoorlijk de vrije hand bij het maken van de cartoons en dat vroeg nog wel wat van de zelfspot van de ondernemers. Maar eigenlijk liep dat allemaal vrij soepeltjes.”

De kalenders liggen inmiddels klaar in de dozen, de winkelposters, originele tekeningen en ander winkelmateriaal liggen klaar voor de inrichting van een van de etalages van Boek en Buro van den Brink. “We pakken flink uit met de promotie in verschillende winkels en op onze website www.scheurkalender.com. We hebben tweeduizend kalenders laten drukken en we hopen dat die voor de kerstdagen weg zijn. En als het inderdaad zo’n succes wordt dan kan het zo maar zijn dat de Enige Echte Zutphense Scheurkalender 2022 volgend jaar verschijnt.”

De Enige Echte Zutphense Scheurkalender is vanaf begin november voor 13,95 euro te koop bij AH De Brink en bij Boek en Buro in Zutphen. Meer informatie over deze en andere verkooppunten is te vinden op de website.


www.scheurkalender.com

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden