<p>Marcel Miller (l) neemt het exemplaar Man & Werkplaats in ontvangst uit handen van Otto Kalkhoven. Foto: Kalkhoven Fotografie </p>

Marcel Miller (l) neemt het exemplaar Man & Werkplaats in ontvangst uit handen van Otto Kalkhoven. Foto: Kalkhoven Fotografie

Motorzadel bekleder Marcel Miller geportretteerd in boek Man & Werkplaats

ZUTPHEN – Afgelopen week nam Marcel Miller uit Zutphen – op gepaste afstand - het exemplaar van het boek 'Man & Werkplaats – 30 mannen over hun werkplaats, gereedschap en vakmanschap' in ontvangst. Miller is hierin met nog 29 andere mannen geportretteerd door fotograaf Otto Kalkhoven.

Afgelopen jaar is fotograaf Otto Kalkhoven uit Eppenhuizen (Groningen) het hele land doorgereden met zijn busje op zoek naar mannen en hun werkplaats. Van een garage vol keurig gesorteerd gereedschap, een verstopte schuur met een gepoetste Oldtimer tot een zelfgebouwd vliegtuig in een loods. Al jaren hebben werkplaatsen en het verhaal erachter Kalkhoven in zijn greep.

Hij kwam in contact met Marcel Miller die dagelijks werkt aan het bekleden en shapen van motorzadels in zijn grote werkplaats in Zutphen. Miller: "Na mijn LTS ben ik mijn vakdiploma meubelstoffeerder gaan halen. Eén dag in de week naar school en verder stage lopen om in de praktijk het vak te leren. Het lijkt gemakkelijk, maar er zitten nogal wat haken en ogen aan dit vak. Je moet goed weten hoe je met machines en materialen om moet gaan. Door die praktische leerschool bij bedrijven heb ik veel vakkennis opgedaan over alle mogelijke stijlen en materialen. Via een vriend die motoren bouwde, ben ik in het op maat maken van motorzadels gerold. Eigenlijk doe ik dit nu voor 99 procent van mijn tijd.”

Het boek Man & Werkplaats – 30 mannen over hun werkplaats, gereedschap en vakmanschap is verkrijgbaar in de (online)boekhandel.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden