Boodschappendienst Noordveen

ZUTPHEN - Nieuwe corona maatregelen zijn aanleiding om de boodschappendienst van Noordveen extra onder de aandacht te brengen. De dienst is nooit gestopt, maar het was merkbaar rustiger geworden. Nu er echter weer strengere regels zijn zullen meer mensen de boodschappendienst nodig hebben. Bewoners uit Noordveen kunnen op dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur bellen met 06-11646650 om aan te geven dat ze behoefte hebben aan iemand die boodschappen voor ze doet. Ook voor de diensten ‘praatje, belletje en hond’ kan men contact opnemen.

De werkwijze is ongewijzigd: tussen 14.00 en 16.00 uur komt de vrijwilliger de boodschappenlijst en boodschappengeld ophalen, doet de boodschappen en levert deze met wisselgeld af. Het is nodig dat er voldoende contant geld in huis is. Voor de boodschappen en het geld is een formulier opgesteld. Door het gebruik daarvan is er, ook achteraf, geen twijfel over het boodschappengeld en het wisselgeld. Uiteraard worden alle adviezen over afstand houden, geen handen schudden enzovoorts in acht genomen. Daarnaast wordt dringend geadviseerd een mondkapje te gebruiken tijdens de overdracht van de boodschappen en/of geld.

Deze dienst is in nauwe samenwerking tussen COOP Weg Naar Laren, Perspectief en het Wijkteam Noordveen opgezet en wordt met steun van vele vrijwilligers uitgevoerd. Bewoners van de wijk Noordveen kunnen zich ook nu nog als nieuwe vrijwilliger aanmelden. Graag per e-mail: wijkteamnoordveen@gmail.com en met vermelding van naam en telefoonnummer.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden