N348 weekend dicht voor veiliger kruispunt in Eefde

EEFDE - De kruising Quatre Brasweg-Flierderweg-Zutphenseweg (N348) in Eefde gaat een weekend op de schop. Tussen 30 oktober en 2 november verandert de provincie de inrichting van de kruising zodat deze veiliger wordt.

Het kruispunt krijgt twee middengeleiders en de provincie maakt ruimte tussen het fietspad en de kruising. Hierdoor verbetert het overzicht van de kruising. Tussen vrijdag 30 oktober 20.00 uur en maandag 2 november 06.00 uur is de weg afgesloten voor verkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Lochemseweg (N339) en N826. Fietsers kunnen wel langs de werkzaamheden.
De provincie heeft samen met de gemeente Lochem en omwonenden gezocht naar een oplossing voor de onveilige kruising. De Zutphenseweg krijgt bij de kruising twee middengeleiders, kleine ophogingen die voorkomen dat auto’s over de andere weghelft rijden. Eén aan de kant van Gorssel en één aan de kant van Eefde.
De middengeleider aan de kant van Eefde krijgt een opstelplaats voor fietsers. Zo kunnen fietsers veilig en in twee keer oversteken van de Quatre Brasweg naar de Flierderweg en andersom. Daarnaast wordt het fietspad aan de kant van de Fliederweg uitgebogen. Dit fietspad komt vrij te liggen van het kruispunt, waardoor het beter opvalt. Ter hoogte van de kruising krijgt het fietspad bovendien rood asfalt.
Bij het werken aan de weg doet de provincie er alles aan om de overlast zo beperkt mogelijk te houden. Maar hinder is niet te vermijden. Provincie Gelderland verzoekt iedereen om zich aan de omleidingsroutes te houden. Dat is in het belang van de veiligheid, voorkomt overlast aan de omgeving en het is beter voor het milieu. Meer informatie staat op onderstaande website.


gelderland.nl/N348-Eefde-A1-kruising-Quatre-Bras

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden