Paola Tiemessen uit Zutphen neemt alvast een voorschot op de titel Miss Beauty of Gelderland. Foto: PR
Paola Tiemessen uit Zutphen neemt alvast een voorschot op de titel Miss Beauty of Gelderland. Foto: PR

Zutphense Paola gaat voor titel Miss Beauty of Gelderland

‘Het gaat om meer dan leuk op de foto staan’

Door Eric Klop

ZUTPHEN – Ze werd gescout via Facebook. “Door de organisatoren.” Met nog zo’n 250 andere meisjes nam ze deel aan een castingdag. “Leek me leuk.” Na nog enkele succesvol verlopen selectierondes gaat Paola Tiemessen uit Zutphen binnenkort op voor de titel Miss Beauty of Gelderland. “Met misschien wel méér in het verschiet!” Waarbij ze bovendien oog heeft voor een goed doel: “De Linda Foundation.”

Haar kandidatuur startte eind vorig jaar. Met een provinciale finale die gepland stond voor afgelopen voorjaar. Maar ja, er spookte toen ook al een zeer besmettelijk virus rond… Hoe dan ook heeft de 21-jarige Paola zich al ruim een half jaar geleden geplaatst bij de laatste twintig. “Na een voorstelronde waarin de jury mij beter leerde kennen, een bikinironde op de catwalk en tenslotte een selectiesessie waarin ik in het Engels allerlei maatschappelijke vragen moest beantwoorden”, licht de knappe Zutphense toe. De eindstrijd werd uitgesteld. Maar van afstel lijkt hopelijk geen sprake. In principe heeft op zaterdag 7 november alsnog de finale van Miss Beauty of Gelderland plaats. In de Hanzehof”, glundert Paola. “Een thuiswedstrijd.”

Als ze wint draagt ze vanwege alle agendaperikelen die COVID-19 op z’n geweten heeft niet alleen de titel van dit jaar, maar ook die van 2021. En plaatst ze zich voor Miss Beauty of the Netherlands, waarvan de finaledag nog niet bekend is. “Die is op z’n vroegst pas volgend jaar. Eerst moeten alle provincies hun verkiezing afronden. Dat kon nog even duren. Gelderland is de eerste.” Maakt ze eigenlijk kans? “Geen idee”, zegt Paola. “Dat is aan de jury, bestaande uit sponsoren en winnaressen van vorige edities. En het publiek niet te vergeten. Daarvan telt de mening voor 20 procent mee. Via zoveel mogelijk media probeer ik mij in de kijker te spelen. Met een sms’je kan iedereen dan op mij stemmen.”

Shoots
Paola Tiemessen, geboren in Doetinchem maar sinds haar jonge tienerjaren woonachtig in hartje Zutphen, studeerde vorig jaar op het ROC Rijn IJssel af als allround schoonheidsspecialiste. “Leuke studie, maar ik zie me dit beroep toch niet fulltime doen”, geeft ze aan. “Hooguit erbij. Daarom ben ik nu bezig met een opleiding Verzorgende IG, met als doelstelling om uiteindelijk als verpleegkundige aan de slag te kunnen.” Naast een carrière als fotomodel voor met name kleding, badmode en lingerie? “Wie weet”, lacht de kandidaat-miss. “Ik heb al wel eens wat shoots gedaan, onder meer op de visagistenopleiding. Ik vind het leuk om te doen, dus wil ermee door. Zie echter maar eens een ingang te vinden. Die diende zich nu aan, waarvan je bovendien veel leert. Het modellenwerk boeit mij. Ik vind het heerlijk om voor de camera te staan. Word blij van het zelfvertrouwen dat poseren je geeft.”

Wat Paola vooral bij haar deelname aan de verkiezing tot Miss Beauty of Gelderland en misschien ook wel die van Nederland boeit is dat van de jonge vrouwen wordt verwacht dat zij weten wat er in de wereld zoal speelt. “Milieu, klimaat, noem maar op. Het gaat om meer dan leuk op de foto staan.” Haar maatschappelijke bewustzijn uit zich bovendien in het goede doel waar zij zich als kandidate voor inzet. “Via sociale media en een eigen pagina op www.lindafoundation.nl zamel ik geld in voor dit initiatief van Linda de Mol om gezinnen die het niet breed hebben de financiële mogelijkheid te bieden voor een leuk extraatje. Zo vraag ik mijn volgers op Facebook om de opbrengst van lege plastic flessen beschikbaar te stellen. Eventueel haal ik die zelf op en stort het statiegeld dan op de rekening van de Linda Foundation. Verder ben ik van plan om kerstkaarten voor dit goede doel te verkopen. Die zijn van eigen makelij, samen met het dochtertje van mijn vriend. Ze is acht en dol op tekenen. Zeker in tijden van corona is een kaartje nooit weg…”

Vooruitlopend op de Gelderse finale op 7 november in de Hanzehof, hoopt Paola Tiemessen op zoveel mogelijk open doekjes van het publiek. Lezers die ook vinden dat zij hun stem verdient, kunnen sms’en naar 3010 met de vermelding Poll Gelderland Paola.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden