Sandra Grootenhuijs en Dirk Holtslag bij Landhotel De Hoofdige Boer in Almen. Foto: Sven Scholten
Sandra Grootenhuijs en Dirk Holtslag bij Landhotel De Hoofdige Boer in Almen. Foto: Sven Scholten
Wild eten in de Achterhoek

De Hoofdige Boer biedt jaarlijks een andere wildkaart

Algemeen

ALMEN – “De wildkaart is bijna klaar”, laat Dirk Holtslag weten. “Elk jaar bieden we andere gerechten aan, de koks zijn zeer enthousiast en verzinnen graag, naast traditionele, ook nieuwe wildgerechten. De ene keer zetten zij haas op het menu, andere keren wildzwijn en hert. Dat is ook afhankelijk van het jaar en wat er wordt aangeboden. Al is er één gerecht dat vast op de kaart staat: wildpeper.” De koks van De Hoofdige Boer werken graag met wild en maken er heerlijke gerechten van.

Door Liesbeth Spaansen

Landhotel De Hoofdige Boer is gevestigd in een negentiende-eeuws klassiek pand, middenin Almen. De grootouders van Dirk Holtslag namen het toenmalige Hotel Ovink over in 1953. Inmiddels is hij als derde generatie werkzaam in het hotel. “Je rolt er toch in. Ik volgde de hotelschool en nam in 1998 het hotel over. Mijn ouders hebben geen actieve rol in het bedrijf, maar zijn er beide nog wel bij betrokken.”

“We zijn ooit begonnen met een jaarlijkse wildmarkt, een middag met een proeverij door wijn-, bier- en vleesleveranciers met aansluitend een uitgebreid wildbuffet. Dit jaar is het wildfestijn op 24 oktober en al uitverkocht. Dit jaar hebben wij een wandeling met een verrassing onderweg voor de deelnemers. Na de wandeling blaast Jachthoornblazersgroep Het Medler het wild af en aansluitend serveren wij het diner.”

Landhotel De Hoofdige Boer stond met vier andere bedrijven aan de voet van het initiatief Wild eten in de Achterhoek. “Het is het langstlopende samenwerkingsverband in de horeca in Nederland”, laat Dirk weten. “Het is de vrijheid die elk bedrijf heeft om een wildmenu te presenteren. We serveren er een gezamenlijk gekozen wildwijn bij.“

Vanwege corona zijn er nu wel andere regels. “We mogen maximaal dertig gasten ontvangen in ons restaurant en ook dertig in onze zaal”, is Dirk ondanks de maatregelen tevreden. “Dit jaar kwamen al vroeg de telefoontjes binnen om te reserveren. “We hebben al die jaren vaste gasten die komen voor onze wildgerechten.”


www.dehoofdigeboer.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld