Rita de van der Schueren en haar dochter Elisabeth Remmelink-de van der Schueren bij De Gouden Karper. Foto: Sven Scholten
Rita de van der Schueren en haar dochter Elisabeth Remmelink-de van der Schueren bij De Gouden Karper. Foto: Sven Scholten
Wild eten in de Achterhoek

‘Gasten komen juist voor de klassiekers’

Algemeen

De Gouden Karper serveert tradities

Door Liesbeth Spaansen

HUMMELO - In Hotel Café Restaurant De Gouden Karper in Hummelo wordt elk najaar de wildkaart met veel terugkomende wildgerechten gepresenteerd. “In ons bedrijf gaat het om tradities en klassiekers. De gasten komen juist daarvoor naar ons restaurant, dus we mogen de kaart niet aanpassen”, vertelt Elisabeth Remmelink-de van der Schueren.

Haar moeder Rita de van der Schueren weet nog goed hoe het met een wildboekje begon, veertig jaar geleden. “VVV Zutphen vond dat er iets moest gebeuren in de Achterhoek. Zij bedachten Wild eten in de Achterhoek. Met een aantal restaurants, waaronder De Hoofdige Boer in Almen, Bakker in Vorden, Avenarius in Ruurlo, Stad Munster in Winterswijk en wij, De Gouden Karper Hummelo werd het project gestart. Iedereen bood een eigen arrangement, met eigen recepten, van nouvelle cuisine tot de klassieke keuken, maar met één gezamenlijk gekozen wildwijn.”
In De Gouden Karper werd in die beginjaren wild uit eigen jacht geserveerd. “We hadden een eigen slachterij, maar vrij snel daarna, nu al veertig jaar, een vaste poelier in Ede”, vertelt Rita verder. “Je mocht niet meer zelf een haas of konijn slachten. In de Achterhoek is best wat wild, zoals haas en ree wat door de poelier van de jager wordt gekocht en professioneel verwerkt.”
De gasten hebben keus uit verschillende wildarrangementen, eventueel met overnachting. “Mensen vanuit de eigen streek maar ook vanuit het hele land komen al jaren hier, het gaat zelfs van vader op zoon, voor onze fazant met zuurkool, hazenpeper en wildkroketjes”, weet Elisabeth.
Voor de wildtijd, oktober tot en met januari, mochten al vele reserveringen worden genoteerd. “Veel gasten reserveren na een geslaagd verblijf alweer voor het volgende jaar. Wij zijn ook heel blij dat het terras deze zomer vol bleef en dat onze à la carte gasten ons niet zijn vergeten”, is Rita dankbaar.

Het veertigjarig jubileum van Wild in de Achterhoek wordt niet te uitbundig gevierd. “Vanwege corona kan dit niet, maar we hebben wel een driegangenmenu samengesteld, waarbij de jubileumwijn Wals Brut wordt geschonken.”


www.degoudenkarperhummelo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld