
Rita de van der Schueren en haar dochter Elisabeth Remmelink-de van der Schueren bij De Gouden Karper. Foto: Sven Scholten
De Gouden Karper serveert tradities
Door Liesbeth Spaansen
HUMMELO - In Hotel Café Restaurant De Gouden Karper in Hummelo wordt elk najaar de wildkaart met veel terugkomende wildgerechten gepresenteerd. “In ons bedrijf gaat het om tradities en klassiekers. De gasten komen juist daarvoor naar ons restaurant, dus we mogen de kaart niet aanpassen”, vertelt Elisabeth Remmelink-de van der Schueren.
Haar moeder Rita de van der Schueren weet nog goed hoe het met een wildboekje begon, veertig jaar geleden. “VVV Zutphen vond dat er iets moest gebeuren in de Achterhoek. Zij bedachten Wild eten in de Achterhoek. Met een aantal restaurants, waaronder De Hoofdige Boer in Almen, Bakker in Vorden, Avenarius in Ruurlo, Stad Munster in Winterswijk en wij, De Gouden Karper Hummelo werd het project gestart. Iedereen bood een eigen arrangement, met eigen recepten, van nouvelle cuisine tot de klassieke keuken, maar met één gezamenlijk gekozen wildwijn.”
In De Gouden Karper werd in die beginjaren wild uit eigen jacht geserveerd. “We hadden een eigen slachterij, maar vrij snel daarna, nu al veertig jaar, een vaste poelier in Ede”, vertelt Rita verder. “Je mocht niet meer zelf een haas of konijn slachten. In de Achterhoek is best wat wild, zoals haas en ree wat door de poelier van de jager wordt gekocht en professioneel verwerkt.”
De gasten hebben keus uit verschillende wildarrangementen, eventueel met overnachting. “Mensen vanuit de eigen streek maar ook vanuit het hele land komen al jaren hier, het gaat zelfs van vader op zoon, voor onze fazant met zuurkool, hazenpeper en wildkroketjes”, weet Elisabeth.
Voor de wildtijd, oktober tot en met januari, mochten al vele reserveringen worden genoteerd. “Veel gasten reserveren na een geslaagd verblijf alweer voor het volgende jaar. Wij zijn ook heel blij dat het terras deze zomer vol bleef en dat onze à la carte gasten ons niet zijn vergeten”, is Rita dankbaar.
Het veertigjarig jubileum van Wild in de Achterhoek wordt niet te uitbundig gevierd. “Vanwege corona kan dit niet, maar we hebben wel een driegangenmenu samengesteld, waarbij de jubileumwijn Wals Brut wordt geschonken.”
www.degoudenkarperhummelo.nl
-
VIDEO Band geboren uit de lockdown: Four Eyed Faces
19:01
-
Fred Wiersema: ‘Pas op, sommige spullen zijn méér dan goud waard’
5 dagen geleden
-
Jouw relatiegeschenken feestelijk inpakken? Wij geven je 5 tips!
31 dec 2020, 08:59
-
Diefstal in supermarkten Zutphen wordt moeilijker gemaakt
3 dagen geleden
-
Gevolgen van coronacrisis blijven beperkt voor woningmarkt in 2021
3 dagen geleden
-
Leidinggeven kun je leren
29 dec 2020, 09:55
-
Geen Dialect op de Koffie
3 dagen geleden
-
Arriva en Solaris Bus & Coach sluiten overeenkomst voor levering waterstofbussen
3 dagen geleden
-
INTERVIEWSERIE Welke kant willen Achterhoekers op met Nederland na 17 maart?
4 dagen geleden
-
Online open dagen bij het Graafschap College
4 dagen geleden
-
Toename WW-uitkeringen in de Achterhoek lager dan landelijk
4 dagen geleden
-
AUDIO Sander Leest: De Nieuwstadskerk in Zutphen - Glazenier in de schaduw van de kerk
5 dagen geleden
-
VIDEO TROOST: Marise den Bakker omarmt op afstand
6 dagen geleden
-
VIDEO John Post legt schoonheid Achterhoek vast voor thuisblijvers tijdens coronacrisis
6 dagen geleden
-
Zutphense Courant 1849-1941 nu digitaal
6 dagen geleden
Nieuwsoverzicht
-
VIDEO Band geboren uit de lockdown: Four Eyed Faces
19:01
-
Fred Wiersema: ‘Pas op, sommige spullen zijn méér dan goud waard’
5 dagen geleden
-
Jouw relatiegeschenken feestelijk inpakken? Wij geven je 5 tips!
31 dec 2020, 08:59
-
Diefstal in supermarkten Zutphen wordt moeilijker gemaakt
3 dagen geleden
-
Gevolgen van coronacrisis blijven beperkt voor woningmarkt in 2021
3 dagen geleden