Afbeelding
Wild eten in de Achterhoek

Wild eten in de Achterhoek, een jarenlange traditie

Algemeen

40-jarig jubileum wordt gevierd

Door Liesbeth Spaansen

ACHTERHOEK – “De Achterhoek is een mooie culinaire bestemming om naar toe te komen en in het bijzonder in het najaar, het wildseizoen”, vertelt Carina de Groot. Als projectcoördinator Wild eten in de Achterhoek van Stichting Achterhoek Toerisme zorgt zij voor de promotie, landelijk, op gepaste wijze vanwege corona in Duitsland en Vlaanderen maar zeker ook in deze regio. “Het is nu wel spannend vanwege corona, maar omdat mensen uit het westen en met name de randstad, deze regio toch komen opzoeken vieren we het 40-jarig jubileum op gepaste wijze.”

Er is veel belangstelling voor het nieuwe magazine. “Wild eten in de Achterhoek is écht een traditie, en veel mensen komen er elk jaar opnieuw voor naar deze regio”, weet Carina. “Zij willen culinair in de watten gelegd worden, wild eten staat op de kaart. Daarnaast genieten zij van de ruimte en rust in deze streek door veel te wandelen en musea te bezoeken.”
Dit jubileumjaar bieden de 31 aangesloten restaurants maar liefst 70 arrangementen. “We hadden de opening graag groots gevierd met alle wildrestaurants, dit jaar bij Hotel Bakker in Vorden”, benadrukt Carina de Groot. “We houden het nu klein. De speciale jubileumvlag voor Wild eten in de Achterhoek die de restaurants kunnen gaan hijsen, wordt nu op 12 oktober gepresenteerd door Liesbeth Geubels-Bakker en haar vader Klaas Bakker van Hotel-Restaurant Bakker in Vorden, Rita de van der Schueren en Elisabeth Remmelink-de van der Schueren van De Gouden Karper in Hummelo en Dirk Holtslag en Sandra Grootenhuijs van Landhotel De Hoofdige Boer in Almen.”

Jubileumactiviteit
Ter ere van dit jubileumjaar, het is de veertigste keer, hebben de deelnemende wildrestaurants een speciaal jubileummenu samengesteld voor maar 40 euro. Dit jaar schenken zij een aperitief van Wijngoed Montferland. Wals Brut is een zacht-droge sprankelwijn gemaakt van de Johanniter-druif, om te proosten op het jubileumjaar.
Voor informatie, de aanvraag van het magazine of reserveren kan via de site.


wildetenindeachterhoek.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld