BHV-cursus volgen tijdens coronacrisis

Wanneer er ongelukken gebeuren binnen jouw bedrijf, is het belangrijk dat mensen weten hoe zij moeten handelen. Hiervoor laat jij mensen een cursus bedrijfshulpverlening (BHV) volgen. Tijdens zo’n cursus leert jouw personeel onder meer hoe zij moeten handelen wanneer werknemers of derden schade of letsel oplopen. Ten tijde van de coronacrisis is het volgen van een BHV cursus een stuk lastiger. We moeten immers 1,5 meter afstand houden van elkaar. Toch is het wel degelijk mogelijk om jouw personeel een BHV cursus te volgen op veilige afstand.

Speciaal protocol voor veilige BHV-cursussen

Vind je het onverantwoord om jouw personeel in deze tijd een BHV cursus te laten volgen. Dat kunnen wij ons enigszins voorstellen. Toch is het belangrijk dat er binnen jouw bedrijf voldoende mensen aanwezig zijn die kennis hebben van bedrijfshulpverlening. Daar zijn het NIBHV, het Oranje Kruis, het Rode Kruis en de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) zich van bewust. Zij hebben namelijk een protocol opgesteld om op een veilige manier BHV cursussen op 1,5 meter afstand te geven. Door jouw personeel zo’n cursus te laten volgen, is de kans op besmetting minimaal. Zij leren echter wel gewoon hoe zij moeten handelen bij een ongeval of letsel binnen jouw bedrijf.

Een cursus op locatie

Je kunt jouw personeel een BHV cursus op een locatie in Nederland laten volgen. Zij komen hier in aanraking met verschillende mensen, wat voor zowel jou als jouw personeel niet prettig is. Het kan ook anders, want je kunt voor een BHV cursus op locatie kiezen. In plaats van jouw personeel op pad te sturen, laat je iemand de cursus op jouw bedrijf verzorgen. In deze cursus komen alle belangrijke aspecten van bedrijfshulpverlening aan bod. Hierdoor weet jouw personeel precies hoe zij moeten handelen in elke situatie. Heb je voornamelijk Engelssprekend personeel in dienst? Geen probleem, want je kunt ook voor een BHV cursus Engels laten verzorgen op jouw bedrijf. Zo weet jouw volledige personeelsbestand straks hoe zij moeten handelen wanneer er sprake is van een bedrijfsongeval.

Dit artikel wordt u aangeboden door orbiopleidingen.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden