Het Amsterdam Wind Quintet. Foto: Jerry Knies
Het Amsterdam Wind Quintet. Foto: Jerry Knies

Klassiek ensemble in de Buitensociëteit

ZUTPHEN - Zondag 4 oktober om 11.30 uur zal het Amsterdam Wind Quintet, op verzoek van Kapel op 't Rijsselt, het programma 'on Kopf bis Fuss' brengen in de Buitensociëteit Hanzehof, Coehoornsingel 1 in Zutphen.

Het Amsterdam Wind Quintet is een internationaal georiënteerd ensemble van vijf klassiek geschoolde blazers. Opgericht in 2006 speelden de musici inmiddels in vele concertzalen over de gehele wereld en werkten ze met grote dirigenten. Maar ook in onverwacht situaties als op het actieschip the Rainbow Warrior van Greenpeace en als omlijsting van een podiumdiscussie tussen Harry Mulisch en Robbert Dijkgraaf lieten ze van zich horen.

De leden van dit ensemble zijn dan ook van alle muzikale markten thuis. Dat blijkt ook in dit concert als de spotlight wordt gericht op de Roaring Twenties. Een turbulente maar muzikaal zeer interessante periode. Onder andere Marlene Dietrich, de Dreigrosschen Oper, Bertolt Brecht en de Charleston zullen de revue passeren. Maar ook componisten als Paul Hindemith, Francis Poulenc en George Gershwin hebben hun stempel gedrukt op de muziek uit deze tijd.

Entree t/m 18 jaar is gratis. Voor meer informatie en reserveren, zie de website of neem contact op.


kapeloptrijsselt.nl

0575 – 570 521

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden