Mika Dekker, die goed was voor 3 doelpunten, in actie. Foto: Koos Groenewold

Veelbelovende start van AZC in Vaassen

Algemeen

ZUTPHEN - AZC is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen met een 0-5 overwinning in en tegen Vaassen.

AZC en Vaassen begonnen onder zeer goede en zonnige omstandigheden aan hun wedstrijd na een gedwongen lange pauze zonder competitiewedstrijden. In het begin van de wedstrijd gooide Vaassen heel wat fysiek in de strijd, maar AZC speelde fris en gedreven en sneed in de eerste helft regelmatig door de Vaassense verdediging. De individuele klasse van de AZC-ers was de tegenstander duidelijk teveel. Mooie combinaties en snelheid via de vleugels zorgden continue voor dreiging in het zestienmetergebied, maar het vizier van de AZC-voorwaartsen stond nog niet op scherp. Dit bleek achteraf geen enkel probleem, want even later wisten Niek en Mika de score in 5 minuten tijd op 0-3 te brengen. Toen een Vaassen-speler de bal ook nog eens ongelukkig in eigen doel had gewerkt en een speler van de thuisploeg een terechte rode kaart (2x geel) kreeg was de wedstrijd voor rust al gespeeld.

De tweede helft bestond uit een massaal verdedigende thuisploeg en AZC dat aanvallend keer op keer dreigend voor het doel kwam, maar het net niet wist te vinden. Uiteindelijk wist Mika via een strafschop de stand op 0-5 te brengen en was de fraaie competitiestart een feit. Wat deze overwinning waard is zullen we natuurlijk verderop in de competitie beter weten, maar het spel van AZC is zeer hoopvol.

AZC speelt op dinsdagavond op sportpark ’t Meijerink tegen FC Zutphen in het kader van de Achterhoek-cup en op zondag 27 september de eerste thuiswedstrijd in competitieverband tegen WWNA. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.