Sem Veeger, uitblinker van de wedstrijd met vijf doelpunten, hier in actie. Foto: Hans ten Brinke
Sem Veeger, uitblinker van de wedstrijd met vijf doelpunten, hier in actie. Foto: Hans ten Brinke ( )

FC Zutphen maakt met 11-0 gehakt van Excelsior Zetten

ZUTPHEN - FC Zutphen is de eerste thuiswedstrijd in deze competitie begonnen met een geweldige 11-0 overwinning, de grootste in de historie van de club. De mannen van Excelsior uit Zetten konden de Zutphenaren een helft bijbenen, maar daarna was het gebeurd.

Toch bleven trainers en spelers na afloop kritisch op hun eigen prestatie. De eerste helft werden er te veel kansen gemist, en was het spel soms wat te onrustig. En dat men kritisch op zich zelf blijft is goed want dinsdagavond wacht thuis de derby tegen stadgenoot AZC en komende zaterdag moet men naar de fusieclub in Zelhem, waar vorig seizoen een nederlaag werd geleden. Dan kan men echt laten zien wat men waard is.

FC Zutphen speelde met drie debutanten, die uitstekend speelden. Teun Isselman speelde de hele wedstrijd, en was prima in de combinatie als sterk opkomende back. Timon Kuiper speelde het laatste half uur, en past zich moeiteloos aan. Hij heeft op die positie echter veel concurrentie. En JO-19 speler Zidane El- Hadouchi speelde het laatste kwartier, en kreeg het publiek van de banken met zijn geweldige optreden. Eerst schoot hij op de paal na een mooie actie. Maar vlak voor tijd scoorde hij het 11de doelpunt met een prachtig afstandsschot met de buitenkant van de voet in de kruising.

Zo viel er veel te genieten op sportpark ’t Meijerink, maar de eerste aanval van de middag was voor Excelsior. Via hun beste man Loay Saleh werd doelman Joey Wolsink op de proef gesteld, maar hij pareerde het schot van de doorgebroken speler prima. Nadat een inzet van man of the match Sem Veeger van de lijn was gehaald, was het in de 8ste minuut toch raak. Na een geweldige pass van Luuk Meijer was het Jesse de Vries die met een mooie actie Jelle Macare in staat stelde om te scoren. Een minuut later was het Sem Veeger die voor de 2-0 zorgde na een mooie een-twee. Daarna werden er de nodige kansen gemist, maar in de 30ste minuut viel de 3-0 van Sem Veeger, die na veel schoten op het doel, die gekeerd werden, op de goede plaats stond.

Na rust werd het in de 46ste minuut 4-0 door Sem Veeger nadat hij een mooie combinatie met Jesse de Vries en Jelle Macare afrondde. Het verzet van Excelsior was daarmee volledig gebroken. In de 55ste minuut zorgde Jesse de Vries voor 5-0 na een geweldige pass van Nathan Greven, en in de 57ste minuut zorgde Luuk Meijer voor de 6-0 na een pass van Jesse de Vries. In de 63ste minuut knalde Jelle Macare de 7-0 binnen na wederom een goede pass van Jesse de Vries. Sem Veeger zorgde in de 67ste minuut voor de 8-0 na een prachtige solo door de verdediging, wat zijn vijfde doelpunt betekende. Sem Veeger kreeg dan ook even later de publiekswissel en werd terecht tot man of the match gekroond. De koek was nog niet op want Rik Vlutters zorgde in de 70ste minuut voor de 9-0 na een mooie actie en een dito schot. En in de 75ste minuut maakte hij de 10-0 met een prachtig geplaatste bal. Het slotakkoord was voor jeugdspeler Zidane El-Hadouchi die met een prachtig schot de 11-0 op het scorebord bracht.

Opstelling FC Zutphen
Joey Wolsink, Teun Isselman, Daid te Slaa, Hidde van Kalker, Lucas Hengstenberg ( 60. Khen Bakkerweerd), Sem Veeger (75. Zidane El-Hadouchi), Rik Vlutters, Luuk Meijer, Jesse de Vries, Nathan Greven, Jelle Macare ( 60. Timon Kuiper).

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden