Van 2013 tot en met 2019 was carbidschieten bij ETP een traditie. Foto: Joop Saalmink
Van 2013 tot en met 2019 was carbidschieten bij ETP een traditie. Foto: Joop Saalmink

Niet meer knallend het jaar uit bij ETP Zutphen

ZUTPHEN - Oudejaarsdag stond bol van de tradities. Carbidschieten in het buitengebied van Zutphen is één van de tradities bij de Wielersportvereniging ETP Zutphen. Doffe knallen leuke muziek en heerlijke hapjes, dat was carbidschieten op het veldcrossterrein van de vereniging. Dit jaar kan het door nieuwe regelgeving én corona niet doorgaan.

Stichting Zutphen Sportief gaf in 2013 de eerste aanzet om op het terrein van de Wielersportvereniging ETP Zutphen veilig carbid te kunnen schieten waarbij ook aan de jeugd werd gedacht. Op het terrein van de vereniging stonden kramen en tenten waar glühwein en andere lekkere drankjes verkrijgbaar waren voor een heerlijk festijn voor jong en oud.

Door de corona maatregelen kan de organisatie de 1,5 meter niet waarborgen omdat het gezellig samenzijn niet past in de 1,5 meter regel. De Wielervereniging heeft mede daardoor besloten het carbidschietfestival van de evenementen agenda 2020 te moeten halen.

Ook gelet op de toekomstige geluid- en milieu regelgeving werd besloten dat de editie van 2019 de laatste in de lange reeks is geworden. De vereniging gaat zich toeleggen op hun wieleractiviteiten op de weg en het crossterrein.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden