Johannette Zomer, Mike Boddé, Marcel Booij en Angelo van den Burg. Foto: PS Express
Johannette Zomer, Mike Boddé, Marcel Booij en Angelo van den Burg. Foto: PS Express

Concert de Grote Oversteek, een muzikale reis

Concert de Grote Oversteek

ZUTPHEN – Op zaterdag 19 september om 19.00 uur kan het publiek genieten van een muzikale reis van Barok tot Broadway in de Buitensociëteit van Theater Hanzehof. Sopraan Johannette Zomer en pianist Mike Boddé gaan op een muzikale cruise van barok tot Broadway. Ierse folksongs, Gershwin, Alicia Keys en natuurlijk heel veel Bach. Theater Hanzehof heeft alles zo opgesteld dat het publiek coronaproof kan genieten van deze muzikale reis.

Ga aan boord bij sopraan Johannette Zomer en pianist Mike Boddé voor een muzikale cruise. Reis van de Duitse Barok via Ierse folksongs naar het Amerika van Gershwin en Sinatra. Een grote oversteek, noemen Zomer en Boddé het zelf. Met een voor hen typerende brede horizon. Allebei komen ze uit een ‘ander leven’. Zomer was aanvankelijk microbiologisch analiste, Boddé cabaretier. Maar de muziek won. Net als vandaag.

Händel, Purcell, Wim Sonneveld, Jacques Brel en Joni Mitchell: het past allemaal in een programma dat voert van Barok naar Broadway. Johannette Zomer start met Hildegard von Bingen, en vanaf daar reist ze met Boddé door oud en nieuw Europa. Bach en Caccini wisselen af met roerende hedendaagse werken. Zoals Kosma’s Déjeuner du matin, bekend van de vertolking door Marlene Dietrich. Overzee zijn er het traditionele Schotse liefdeslied The Skye Boat Song, Bernsteins America en Alicia Keys’ New York. En altijd en overal is er Bach.

Naast sopraan Johannette Zomer en pianist Mike Boddé, contrabassist/accordeonist Marcel Booij en percussionist Angelo van den Burg. De kaarten voor de Grote Oversteek zijn te koop via de website.


www.hanzehof.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden