FC Zutphen speelt sterke 1e helft en wint met 2-7 bij HC'03 in Drempt.

Algemeen

FC Zutphen speelt sterke 1e helft en wint met 2-7 bij HC '03 in Drempt

ZUTHEN - FC Zutphen heeft donderdagavond 10 september een 2-7 overwinning geboekt in Drempt tegen zondag derdeklasser HC'03. De eerste helft werd afgesloten met een 0-6 voorsprong. De gastheren kregen totaal geen grip op de gedreven spelende Zutphenaren die met snelle combinaties en goed spel hun tegenstander overrompelden.

Al in de derde minuut scoorde Nathan Greven de 0-1, door een verdedigingsfout. Even later had FC Zutphen geluk aan de andere kant, dat een goede aanval van de gastheren niet werd afgerond. De bal werd ternauwernood van de lijn gekopt.
Daarna vielen de doelpunten als rijpe appelen van de boom. In de zesde minuut 0-2 door Luuk Meijer, na zwak ingrijpen achterin, in de zevende minuut 0-3 door Nathan Greven na een mooie steekbal van Jelle Macare op Jesse de Vries die de bal panklaar neerlegde. En in de achtste minuut was het 0-4 door Jesse de Vries na een goede combinatie met Luuk Meijer en Jelle Macare.
FC Zutphen bleef goed spelen en in de 26ste minuut viel de 0-5 door Luuk Meijer na een goede pass van Nathan Greven. In de 32ste minuut zorgde Nathan Greven voor de 0-6 ruststand na een prima individuele actie.
Na de rust was het spel van FC Zutphen een stuk minder. Kritiekpunten zijn de wisselvalligheid van het team en het feit dat men moeilijk een wedstrijd kan controleren. HC'03 wilde zich niet laten afslachten en speelde de tweede helft aanzienlijk beter. In de 50ste minuut viel de 1-6 en in de 54ste minuut de 2-6 na een penalty. Met een mooie actie in de 76ste minuut zorgde Sem Veeger na een pass van Jelle Macare voor de 2-7 eindstand.

Opstelling FC Zutphen: Ezra Arends, Teun Isselman (46. Koen Hulleman), David te Slaa, Hidde van Kalker, Lucas Hengstenberg (46. Khen Bakkerweerd), Jelle Macare, Luuk Meijer (60. Timon Kuiper), Rik Vlutters, Sem Veeger, Jesse de Vries, Nathan Greven.