Francine van der Heijden en Dirk Luijmes maken ‘Een muzikale Elfstedentocht’ in de Walburgiskerk. Foto: Claudia Otten
Francine van der Heijden en Dirk Luijmes maken ‘Een muzikale Elfstedentocht’ in de Walburgiskerk. Foto: Claudia Otten

Een muzikale Elfstedentocht

ZUTPHEN - Op zondag 20 september doet de muzikale productie ‘Een muzikale Elfstedentocht’ de Walburgiskerk in Zutphen aan met het programma ‘Langs de IJssel’. Het concert begint om 16.00 uur.

Nu verre reizen zijn afgeraden, blijven sopraan Francine van der Heijden en toetsenist Dirk Luijmes dit concertseizoen dichtbij huis. Ze doen elf verschillende locaties in Nederland aan, waar ze muziek laten horen uit de provincie waarin ze zich op dat moment bevinden. Luijmes neemt het ‘oer-Hollandse’ harmonium mee, maar laat ook een deel van Neerlands orgelpracht horen, in Zutphen is dat het grote Baderorgel in de Walburgiskerk. Tijdens hun muzikale Elfstedentocht doorkruisen ze tegelijkertijd de vaderlandse muziekgeschiedenis en leggen ze onbekende schatten van eigen bodem bloot. In elf verschillende concerten klinken werken van vroegbarokke kapelmeesters, dansante stukken van hofcomponisten, vergeten klassieke pareltjes, romantische karakterstukken en versere Hollandse noten.

Op het programma in Zutphen staan werken van de familie Brandts Buys (uit Zutphen), Johannes Gijsbertus Bastiaans (uit Wilp), Liselore Gerritsen (uit Wichmond) én een werk dat Bert Matter speciaal voor deze gelegenheid schreef, op tekst van Ida Gerhardt, die in Warnsveld overleed.
Het aantal plaatsen is beperkt en reserveren vooraf is noodzakelijk.


www.baderorgel.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden