Informatie- en discussieavond over klimaat en biodiversiteit

Informatie- en discussieavond over klimaat en biodiversiteit

ZUTPHEN – Zowel in de politiek als in het nieuws staan het klimaat en de biodiversiteit onder de aandacht. Toch waarschuwt de wetenschap voor het nog altijd op koers liggen voor een immense klimaatcrisis. Hoe staat het er nu voor volgens de wetenschap? Wat is er nodig om een klimaat- en biodiversiteitscatastrofe af te wenden? En wat kunnen burgers zelf doen? Op donderdag 24 september om 20.00 uur wordt in Proeflokalen in Zutphen een discussiebijeenkomst gehouden over deze vragen.

De organisatie is in handen van Extinction Rebellion (XR) Deventer-Zutphen, een lokale afdeling van XR Nederland, die deze maand met meerdere opvallende, landelijke acties aandacht vraagt voor de klimaat- en ecologische crisissen. De bijeenkomst in Proeflokalen bestaat uit twee delen. Allereerst geven sprekers Paul Hendriksen en Ferdi Hummelink een overzicht van de laatste stand van wetenschappelijk onderzoek naar de situatie rondom klimaat en biodiversiteit. Na het eerste, informatieve deel van de bijeenkomst is er ruimte voor gesprek over wat burgers, overheid en bedrijfsleven daaraan zouden kunnen en moeten doen.

Men is vanaf 19.30 uur welkom bij Proeflokalen, Vispoortplein 16 in Zutphen. Het programma begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, inclusief een kopje koffie of thee. Donaties zijn echter altijd welkom. Met het oog op het aantal deelnemers graag aanmelden via xrdeventer@protonmail.com.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden