Festival Oeverloos is in en rond de IJssel en bij het Koelhuis. Foto: Femke Teussink
Festival Oeverloos is in en rond de IJssel en bij het Koelhuis. Foto: Femke Teussink

Buiten theater bekijken op eigen kussen

ZUTPHEN – Buitentheaterfestival Oeverloos in Zutphen wordt op 18, 19 en 20 september gehouden in en om de IJssel en Het Koelhuis. Alle voorstellingen zijn nu bekend! Volg de festivalroute langs mooie intieme theater-, circus-, muziek- en dansvoorstellingen in de prachtige omgeving van Zutphen en het IJssellandschap. Het festival is geschikt voor alle leeftijden. Vanwege de corona-maatregelen is het festival dit jaar kleinschalig.

Het programma is verdeeld in een festivalroute en een avondprogramma. De route voert je langs plekken in de Hoven, de Noorderhaven en de uiterwaarden en naar Het Koelhuis: de centrale locatie in dit weekend. Daar is het avondprogramma en komen de artiesten bij elkaar.

Programmaboekje
Je kunt kijken en luisteren naar maar liefst 11 juweeltjes van voorstellingen: theater, modern circus, dans, poëzie en muziekproducties. De voorstellingen liggen een paar honderd meter uit elkaar. Ze zijn op een enkele uitzondering na, zaterdag- en zondagmiddag op hetzelfde tijdstip te zien. Het festivalboekje met alle informatie staat op de site van Oeverloos en Het Koelhuis.

Neem je eigen kussen mee
Uiteraard is rekening gehouden met de corona-maatregelen. Bij elke voorstelling zie je aanwijzingen om afstand te houden van elkaar. Neem als je kunt een eigen kussentje of kleed mee om op te zitten. Tijdens het festival zijn er bij Het Koelhuis ook kussentjes te koop. Door rekening met elkaar en afstand van elkaar te houden verkleinen we weer het risico op Corona!

Avondprogramma’s
Op vrijdagavond heb je voor de voorstellingen in de buitenlucht geen kaartje nodig. Om 20.00 uur kun je op het podium bij Het Koelhuis genieten van pop-up optredens van Stefan Sing en Cristiana Casadio en van Kira & Anders. Een spectaculaire combinatie van moderne dans en jongleren en dans en acrobatiek. Om 21.00 uur brengt singer-songwriter Johanneke ter Stege haar muzikale kunstwerkjes vanaf een ponton in de Noorderhaven naast Het Koelhuis.
Om 20.00 uur treedt muziektheater BOT op in de oude Reesinkloods, met zijn eerste try-out voor de voorstelling ‘Beter dan Bedrog’. Hiervoor heb je wel een kaartje nodig.
Zaterdagavond treedt op het ponton Joris Linssen en Caramba op. Zij staan bekend om de meeslepende verhalen, het virtuoze accordeonspel, de prachtige meerstemmige samenzang en het aanstekelijke enthousiasme. Hun concerten zijn altijd raak!


www.festival-oeverloos.nl

www.hetkoelhuis.nl

Lees ook

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden