Geniet van Zutphen, prachtstad aan de IJssel

Al meer dan 1700 jaar staat Zutphen bekend als een prachtige stad aan de rivier de IJssel. Zo’n duizend jaar geleden was de stad zelfs een belangrijk machtscentrum en enkele eeuwen later werd het een Hanzestad. Lijkt het je wel wat om één van de 39.000 inwoners te worden? In dit artikel vertellen we je meer over Zutphen.

Ook wel bekend als Torenstad

Er zijn weinig steden die zo’n mooie historische binnenstad hebben als Zutphen. Doordat je in het centrum vrijwel geen hoogbouw vindt, vallen de vele torens van historische gebouwen extra goed op. Dankzij deze prachtige skyline staat Zutphen ook wel bekend als Torenstad. Dat valt je direct op als je de stad bezoekt. Maar ook als je hier al jaren woont, blijft het mooi.

Er worden heel wat evenementen georganiseerd in Zutphen. Op Koningsdag, Hemelvaart, de Zomerfeesten en Sprookjesstad Zutphen is er van alles en nog wat te doen. Waar anders vind je een vuurspektakel aan de IJssel zoals in Zutphen? Dit soort dingen maken de stad uniek.

Perfect om te wonen

Je woont in Zutphen op een uitstekende plek. Je bent slechts tien kilometer verwijderd van de A1, dus je kunt heel gemakkelijk richting Amsterdam of Oldenzaal. Vanaf het treinstation met vier sporen kun je in maar liefst vijf verschillende richtingen reizen. Of je nu naar Winterswijk, Hengelo/Oldenzaal, Deventer/Zwolle, Apeldoorn of Arnhem/Nijmegen wilt: het is geen enkel probleem.

Ook op het gebied van horeca is er meer dan genoeg te vinden in Zutphen. Hou je dus wel van een hapje en een drankje, dan ben je hier helemaal op je plek. Als we het over genieten hebben, dan hebben we het dus ook zeker over de inwendige mens.

Heerlijk genieten aan de IJssel

Heb je er wel oren naar om in Zutphen te komen wonen? Dan begint het vaak bij het onderzoeken van de mogelijkheden op financieel gebied. ‘Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?’ is dan ook een vraag die vaak gesteld wordt door mensen die het wel zien zitten om hier te wonen. Afhankelijk van het beschikbare budget kun je op zoek gaan naar een woning die daarbij past.

Neem eens een kijkje in de wijk van jouw keuze, zodat je de sfeer goed kunt proeven. Zie je jezelf hier al wonen? Zo ja, dan is het een kwestie van de juiste woning vinden voor de juiste prijs. En voor je het weet, kun je heerlijk genieten aan de IJssel in Zutphen!

Dit artikel wordt u aangeboden door Abnamro.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden