Lynn van Dongeren en Belinda Geelink sloegen de handen ineen voor de Heart to Heart-bracelet. Foto: Belinda Geelink
Lynn van Dongeren en Belinda Geelink sloegen de handen ineen voor de Heart to Heart-bracelet. Foto: Belinda Geelink

Hartinfarct vader inspireerde oud-Zutphense tot bijzondere actie voor Hartstichting

Algemeen

Lynn van Dongeren en oud-collega slaan handen ineen voor ontwerp en verkoop hartjes-armband

Door Rudi Hofman

ZUTPHEN - Met de mede door haar ontworpen Heart to Heart-bracelet steunt Lynn van Dongeren (27) op originele wijze het werk van de Hartstichting. ''De volledige winst van de armbandverkoop gaat naar de Hartstichting, alleen de verzend- en materiaalkosten gaan er vanaf'', zegt de in Zutphen geboren en getogen logopediste. Zij loopt op 3 oktober mee tijdens de Hartstocht-wandeling als lid van het naar vader Jan vernoemde team Hertog Jan. Jan van Dongeren kreeg op 6 december thuis in Leesten op zijn zestigste een hartinfarct. Op 26 december volgde een operatie in Zwolle waaraan hij vier omleidingen overhield, 3 januari mocht hij weer naar huis waarna een lang revalidatieproces begon. Dat stokte tussentijds maandenlang door de corona-uitbraak.

Negen maanden na zijn infarct is de vader van Lynn en haar zussen Eva en Sanne zodanig hersteld dat hij en echtgenote Gerdy in training zijn voor de sponsortocht ten behoeve van de Hartstichting. De in totaal zeven leden van Team Hertog Jan gaan voor de twintig kilometer. Deelnemers kunnen zich individueel of als groep inschrijven en hebben de keus uit 5, 11, 20, 40 of 60 kilometer. De 'eigen voordeur' of een locatie naar eigen voorkeur kan als start- en finishlocatie dienen. Wandelaars krijgen een persoonlijke route, gemaakt door eRoutes, met de door hen gekozen afstand en locatie. Deelname kost 15 euro. Er zijn al bijna 2500 inschrijvingen waaronder 346 teams. Aanmelden kan nog tot en met 27 september (zie link onderaan artikel).

Zowel vader Jan als moeder Gerdy is inmiddels drager van het speciale armbandje met hartje. Volgens hun sinds vijf jaar in Arnhem wonende dochter Lynn zit er een symbolische betekenis achter het sieraad: ''We willen mensen met deze armband stimuleren te vertellen naar wie hun hart uitgaat, wat hun is overkomen en zo ook meteen de complexe problematiek van hart- en vaatziekten aan het licht brengen.'' De Hartstichting zet zich in voor het eerder opsporen en behandelen van deze ziekten..

Webshop
De Heart to Heart-bracelet is het resultaat van een vruchtbare samenwerking tussen Lynn en de 30-jarige Belinda Geelink, eigenares van webshop annasier.nl. ,,Met Belinda heb ik destijds in Arnhem kort samengewerkt in een kledingzaak. Dat was mijn weekendbaantje. Ik heb Belinda op 15 juli benaderd en haar mijn idee voorgelegd. Zes dagen later hebben wij voor het eerst afgesproken. Nadat we het ontwerp klaar hadden en de materialen binnen waren, zijn we op 12 augustus online gegaan. Belinda wilde al heel lang iets doen voor een goed doel. Haar schoonmoeder is anderhalf jaar geleden aan de gevolgen van hartproblemen overleden. Mijn idee voor de Hartstichting sprak haar daarom zeer aan.'' Belinda komt oorspronkelijk uit Groenlo.

De bijzondere armband is gemaakt van roestvrij staal en verkrijgbaar in goud en zilver. Een exemplaar kost 14,95 euro inclusief verzendkosten. Tot op heden zijn er al zo'n 140 verkocht. Lynn en Belinda gaan door met de actie tot de Hartstocht-wandeling op 3 oktober en daarna nog zolang de voorraad strekt. De armbandverkoop en sponsoractie van Team Hertog-Jan hebben samen al bijna 1900 euro opgebracht voor de Hartstichting. Lynn is hier erg blij mee, maar is nog blijer dat het weer redelijk goed gaat met haar vader. ''Het trainen voor de Hartstocht-wandeling is voor hem een mooie stok achter de deur om aan zijn gezondheid te blijven werken. Mijn vader en moeder zijn na het hartinfarct gestopt met roken.''

Aan het einde van het gesprek zegt Lynn dat zij over een tijdje weer in Zutphen wil gaan wonen. Anders wordt het Brummen. ''Daar komt mijn partner Wesley vandaan.''


www.hartstocht.nl

www.hartstocht.nl/hertog-jan

annasier.nl/hartstichting

De speciaal ontworpen armband is verkrijgbaar in zilver en goud. Foto: Belinda Geelink
Jan van Dongeren draagt een Heart to Heart-bracelet om zijn pols. Foto: Lynn van Dongeren

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant