Familie Bosvelt. Foto: Suzanne Halfmouw
Familie Bosvelt. Foto: Suzanne Halfmouw

Berend Bosvelt 70 jaar lid van Warnsveldse Boys

Algemeen

WARNSVELD - Op woensdagavond 2 september werd de heer Berend Bosvelt verrast door een afvaardiging van het bestuur van Warnsveldse Boys. Voor dit verrassingsbezoek was een goede reden, want Berend is al 70 jaar lid van de vereniging. Berend had zich verheugd om met zoon Berrie een biertje te drinken in de stad, maar door het bezoek van de Warnsveldse Boys delegatie verliep de avond anders.

Berend begon in de A-junioren en zijn eerste wedstrijd speelde hij tegen sportclub Eefde. Na de wedstrijden wachtte de voetballers in die tijd geen warme douche, maar een waterpomp met steenkoud water. Naar uitwedstrijden ging men niet met de auto, maar op de fiets.

Berend heeft het eerste elftal van de Boys gehaald. Hij speelde verdienstelijk in de verdediging. In dit elftal speelde ook zijn twee broers. De heer Bosvelt werd aangemoedigd door zijn echtgenote Rikie. Zij kwam uit een echt meidengezin. Voetbal was haar vreemd en ze juichte bij ieder doelpunt. Ook bij een goal van de tegenstander. Op zijn achtendertigste is Berend gestopt met voetballen, maar hij bleef lid van de boys. Hij was wekelijks op het Braamveld te vinden om het team van zijn zoon Berry te trainen. Ook later bleven ze Berry volgen, zowel naar uit- als thuiswedstrijden.

Trots vertellen ze over hun kleinkinderen Tessa en Coen. Coen speelt in de JO19-2 en wekelijks zijn ze te vinden langs het veld om Coen aan te moedigen. Het werd een gezellige avond bij de familie Bosvelt. "Mooi om te zien dat deze positieve, warme en betrokken mensen de vereniging zo lang trouw zijn gebleven.", aldus het bestuur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant