Black Friday 2020 en corona, is dat nog mogelijk?

Amerika staat vrijdag 27 november weer in het teken van Black Friday. Op de vrijdag na Thanksgiving hebben de meeste werknemers in dit land vrij. Veel winkels hebben rond deze dag aanbiedingen om mensen naar binnen te trekken. Black Friday 2020 krijgt dit jaar zeer waarschijnlijk een andere opzet dan de voorgaande jaren. Waarom? Omdat veel Amerikaanse winkels hun deuren al enige tijd gesloten houden vanwege het coronavirus. Maar hoe zit dit eigenlijk in Nederland? Hier zijn de meeste winkels weliswaar open, maar worden er in ons land nog wel aanbiedingen gehouden op Black Friday?

Aanbiedingen in winkels
Black Friday is in Amerika een hype, maar het is de laatste jaren overgewaaid naar andere landen. Ook in Nederland doe we hier inmiddels aan mee. Jaag jij graag op koopjes? Dan heb je vrijdag 27 november ongetwijfeld met rood omcirkeld in jouw agenda. Er is alleen één probleem: het coronavirus. Veel mensen vragen zich af of Black Friday dit jaar wel doorgaat in Nederland.

Normaal trekken grote aantallen mensen naar de winkels om hier te profiteren van de aanbiedingen. Aangezien de 1,5 meter-regel nog steeds verplicht is, wordt dit lastig. Hoe meer mensen er zijn, des te lastiger het is om afstand te bewaren. Het is dan ook nog maar de vraag hoe Black Friday er dit jaar precies uit gaat zien in fysieke winkels.

Online Black Friday
De meeste mensen associëren Black Friday met aanbiedingen in winkels. Toch is het niet nodig om naar een winkel te gaan om te profiteren van een aanbieding. Nee, want ook steeds meer online winkels doen mee aan het evenement. Zo hebben ze bijvoorbeeld ook Black Friday bij Coolblue. Dit lijkt in 2020 de ideale oplossing om Black Friday toch door te laten gaan. Je hoeft in dat geval de deur namelijk niet uit om te profiteren van de aanbieding. Dit betekent dat je niet onnodig in aanraking komt met andere mensen. En hierdoor wordt de kans op besmetting met het coronavirus een stuk kleiner. Black Friday 2020 kan dus gewoon doorgaan, maar dan wel digitaal.

Dit artikel wordt u aangeboden door Blackfridayshops.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden