Frans Haagen. Foto: PR
Frans Haagen. Foto: PR

Frans Haagen verzorgt slot serie Wijnhuisconcerten

Algemeen

ZUTPHEN - Vrijdag 21 augustus om 19.30 uur zal Zutphens stadsbeiaardier Frans Haagen het slotconcert in de serie Wijnhuisconcerten geven.

Frans Haagen studeerde beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort bij Bernard Winsemius en Arie Abbenes en behaalde daar cum laude het diploma Uitvoerend Musicus. Hij is momenteel werkzaam als stadsbeiaardier van Kampen, Almelo, Zutphen en Doesburg. Tevens is hij werkzaam als hoofdvakdocent beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort, onderdeel van de HKU University of the Arts Utrecht. Tevens heeft hij de leiding over de Nederlandse Beiaardschool. Als jurylid maakt hij regelmatig deel uit van internationale jury’s bij examens en orgel- en beiaardconcoursen.

Frans Haagen is een veelzijdige musicus. Aan het conservatorium te Zwolle studeerde hij naast orgel (waarvoor hij summa cum laude afstudeerde voor het diploma Uitvoerend Musicus) ook hoofdvak kerkmuziek en koordirectie. Tevens studeerde hij aan het conservatorium te Hilversum schoolmuziek en in Enschede piano. Hij was winnaar van twee internationaal bekende orgelconcoursen (Int. C. Franck concours te Haarlem en het Int. Rijnstreek concours te Nijmegen) en was tevens prijswinnaar op diverse beiaardconcoursen.

Zijn muzikale interesse en repertoire is zeer breed en gaat van muziek uit de vroeg barok tot en met het hedendaagse repertoire. Verschillende componisten hebben nieuwe beiaardwerken voor hem gecomponeerd welke door hem in première zijn gegaan.

Wie in alle rust en op veilige afstand wil genieten kan dat het beste doen in de 'luistertuin' op het "Wöhrmannhofje (ingang Bakkerstraat) Daar zijn ook programma's te krijgen zodat het verloop goed te volgen is.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant