Het Göksel Yilmaz Ensemble. Foto: Caspari de Geus
Het Göksel Yilmaz Ensemble. Foto: Caspari de Geus

Muzikale reis door de Levant in Wereldlokaal

Algemeen

ZUTPHEN - Liefdesliederen uit Turkije, verzetsliederen uit Syrië, blijdschap uit Koerdistan, wanhoop uit Libanon, alsmede vroeg-christelijke liederen in de taal van Jezus: het Aramees. Dit alles valt op zondag 6 september te beluisteren in Het Wereldlokaal Zutphen.

Het Göksel Yilmaz Ensemble neemt daar samen met de Marokkaanse zanger Anass Habib, het publiek mee op een muzikale reis door de Levant, de oude naam voor het gebied ten oosten van de Middellandse Zee. Daarnaast bevat het programma eigen composities van Göksel Yilmaz, beïnvloed door traditionele muziek en westerse stijlen zoals jazz, blues en klassiek.
Het concert vindt plaats in Het Koelhuis aan het Coenensparkstraat 1. Omdat de ruimte niet meer dan 55 bezoekers toelaat (gelet op de 1,5 meter-regel), treedt het ensemble twee keer op. De eerste voorstelling is van 12 tot 13 uur. Pas bij meer dan 55 reserveringen volgt een tweede voorstelling: van 14 tot 15 uur. Dit programma komt in de plaats van het eerder aangekondigde optreden van het Ensemble Jiraan. Vanwege corona durft Jiraan voorlopig de reis naar Nederland nog niet aan.
Bandleider en componist Göksel Yilmaz is geboren in Nederland en is van Arabische afkomst. Hij groeide op in Zuid-Turkije. Op jonge leeftijd speelde hij al saz (Turks snaarinstrument) en specialiseerde hij zich in de Turkse volksmuziek.
Gastzanger Anass Habib, (geboren in Marokko) zingt vanaf zijn vroegste jeugd. Hij studeerde in Syrië en Libanon om zich de Aramese en Byzantijnse muziek eigen te maken. Zijn repertoire: klassieke Arabische muziek en daarnaast: van Soefi-gedichten tot vroeg-christelijke melodieën en middeleeuwse Sefardische en Andalusische liederen in verschillende Arabische dialecten.
De entree bedraagt 15 euro. Scholieren en studenten betalen 10 euro en kinderen van 7 t/m 12 jaar, asielzoekers en minima 5 euro. Kinderen t/m 6 jaar mogen gratis mee. Vooraf reserveren en betalen is verplicht. In eerste instantie reserveert men voor het concert van 12 uur. Indien er pas om 14 uur plaats is krijgt men daarvan bericht. Mail naar: info@wereldmuziek.nl en maak het juiste bedrag uiterlijk 3 september over naar bankrekening NL68 RABO 0322 5387 69 t.n.v. Stichting Pentaton.
Voor een bedrag van 10 euro verzorgt Het Koelhuis van 13 tot 14 uur een vegetarische lunch, passend bij het thema van de dag. Deze kan uiterlijk 4 september rechtstreeks bij Het Koelhuis worden gereserveerd, via tel.0575-510018 of e-mail info@hetkoelhuis.nl.


www.wereldmuziek.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant