Backcorner kon het grote concert alleen nog voor zichzelf geven. Foto: PR
Backcorner kon het grote concert alleen nog voor zichzelf geven. Foto: PR BC

Backcorner gaat weer live zingen

Algemeen

ZUTPHEN - Backcorner was er na de laatste repetitie, in vol ornaat op locatie in het Stedelijk, helemaal klaar voor. En toen ging Nederland in corona-lockdown. Daarmee kon het eerste eigen samengestelde concert van de Zutphense zangvereniging, Backcorner Back in Time op 28 maart niet doorgaan. Voor de zomerstop zat het er niet meer in, en het concert werd maar afgelast.

De enigen die er alsnog van hebben kunnen genieten waren de leden zelf, die hun voorgenomen concert aan het eind van het seizoen alsnog voor zichzelf gaven, helemaal in stijl. Alle leden verschenen in de hippiekleding waarmee ze anders op het podium hadden gestaan. Met een spannende quiz zongen ze de concertliedjes uit volle borst onder leiding van de vaste dirigente en pianist. Van Fame naar Stil in mij, van Somebody to love naar Shackles met solo’s van de uitblinkers en durfallen.
Nou laat Backcorner zich gelukkig niet snel uit het veld slaan. En dus hebben de leden de afgelopen maanden gezongen via Zoom en in de buitenlucht in een ruime tuin van een van de zangers. In het nieuwe seizoen gaan ze weer live van start. Tijdelijk op een andere locatie zodat er onderling voldoende ruimte kan worden gehouden.
Volgend jaar viert Backcorner het dertigjarig bestaan. Hoe, daar wordt nog over nagedacht. Liefst met extra bassen en tenoren, want dan zal het extra feestelijk zijn.
Mannen die van zingen houden en graag eens mee willen doen om te proberen zijn welkom op de open repetitieavond op donderdag 10 september om 20.15 uur in het DWK gebouw. Meer info op onderstaande website of via een e-mail aan backcornerzutphen@gmail.com.


www.backcornerzutphen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant