Welke bank kies je voor de bankrekening van jouw bedrijf?

Er zijn tegenwoordig talloze banken waarbij je een rekening voor jouw bedrijf kunt openen. Je kunt kiezen voor een grote speler, maar ook voor een minder bekende bank die voornamelijk online actief is. “Het is opvallend dat steeds meer startende ondernemers kiezen voor een online bank dan een traditionele bank”, zegt Gerben Lievers, oprichter van Ubari. Online banken zijn in opmars en kennen andere voorwaarden dan de grote, traditionele banken. Daarbij komt dat er steeds meer online banken komen. Dit maakt het er voor jou niet makkelijker op om een keuze te maken. Worstel je hiermee? Wij helpen jou in deze tekst de beste bank te kiezen om een zakelijke rekening bij te openen.

Aandachtspunten bij het kiezen van een bank
Welke bank heeft de beste zakelijke rekening? Het antwoord op deze vraag zal voor iedere ondernemer anders zijn. Jij hecht mogelijk meer waarde aan bepaalde voorwaarden, terwijl een ander dat misschien minder doet. Wanneer je de beste bank voor een zakelijke rekening wilt vinden, moet je daarom allereerst kijken naar jouw eigen situatie. Idealiter kies je voor een bank die goed aansluit op jouw situatie.

Focus je echter niet alleen maar op jouw eigen situatie. Er zijn namelijk ook nog genoeg andere aandachtspunten om rekening mee te houden. Kijk bijvoorbeeld ook naar de tariefstelling, mogelijkheden tot kredieten en aanverwante producten zoals verzekeringen. De klantenservice speelt echter ook een belangrijke rol. Wanneer jij vragen hebt met betrekking tot een zakelijke rekening ,wil je namelijk wel dat de bank goed bereikbaar is.

Vergelijk banken met elkaar
Om een weloverwogen keuze te maken voor een bank waarbij jij jouw zakelijke rekening opent, is het verstandig een vergelijking te maken. Tegenwoordig zijn er verschillende vergelijkingssites die je hiervoor kunt gebruiken. Kijk niet alleen naar de prijs van een rekening, maar richt je ook tot de voorwaarden. Er kunnen namelijk addertjes onder het gras zitten. Wil je nog meer informatie? Kijk dan wat andere mensen of organisaties over de verschillende banken schrijven, dit zijn de beste banken volgens de Consumentenbond. Door alle informatie goed tot je te nemen, slaag je er ongetwijfeld in een geschikte bank te vinden om een bankrekening voor jouw bedrijf te openen.

Dit artikel wordt u aangeboden door Ubari.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden