Gemeentehuis Zutphen. Foto: Alize Hillebrink
Gemeentehuis Zutphen. Foto: Alize Hillebrink
POLL

Gemeente Zutphen stopt met officiële bekendmakingen in de krant

ZUTPHEN - De gemeente Zutphen stopt per 1 september met het publiceren van de rubriek 'Officiële bekendmakingen' op de gemeentepagina in de papieren versie van Contact Zutphen-Warnsveld. Daar is onder andere te zien welke vergunningen zijn aangevraagd of verleend. En bijvoorbeeld welke plannen ter inzage liggen. Inwoners van Zutphen kunnen de officiële bekendmakingen vanaf komende maand alleen nog online en via de e-mailservice volgen.

De gemeente Zutphen laat via de gemeentepagina het volgende weten. "We stoppen per 1 september met het plaatsen van de bekendmakingen in deze krant. Alle bekendmakingen zijn namelijk ook online in te zien op Overheid.nl. Via de e-mailservice van Overheid.nl kunt u wekelijks (of vaker) een e-mail krijgen met de bekendmakingen in uw buurt. Zo hoeft u niet zelf op zoek naar deze informatie. Benieuwd hoe het in z’n werk gaat of welke andere alternatieven er zijn? U vindt alle informatie op www.zutphen.nl/bekendmakingen."

Door de bekendmakingen te schrappen ontstaat er volgens de gemeente Zutphen meer ruimte voor andere berichten. "Bijvoorbeeld over de thema’s die de gemeenteraad bespreekt".

Kritiek op besluit van de gemeente
Thijs van Wensveen uit Warnsveld laat in een ingezonden brief aan de krant weten dit een kwalijke zaak te vinden. "Fijn dat de gemeente voor ons bedenkt dat wij meer geïnteresseerd zijn in de gemeenteraadpraat, dan wat ons direct aangaat: Wat gaat er gebeuren in mijn buurt? Welke bouwactiviteiten, evenementen en bestemmingswijzigingen staan er te gebeuren? Echt ingrijpende zaken, waarin de gemeente haar actieve informatierol serieus moet nemen. En sociale uitsluiting te voorkomen."

Hij vervolgt: "Het gaat hier om ‘brenginformatie’: Informatie die je op initiatief van de gemeente bereikt. Net zoals je je buurman informeert over geplande verbouwinkjes (en hem niet verwijst naar jouw website) zo moet de gemeente ons ook netjes informeren. En daarmee kan de gemeente ook zeggen: ’Je had het kunnen weten’. Zelfs voor de rechter."

Ook de demografische samenstelling van Zutphen zou een belangrijke rol moeten spelen, volgens Van Wensveen. "In Zutphen is 20% van de bevolking 65-plus. In de groep van 65 plus bezoekt slechts 52% websites van de overheid. En daar zul je de e-mail service eerst moeten instellen en dat is nog wel even iets anders dan een website bezoeken."

Poll
Via een poll op deze site kunt u laten weten wat u van het besluit van de gemeente Zutphen vindt.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden