Gastbeiaardier Tommy van Doorn. Foto: PR
Gastbeiaardier Tommy van Doorn. Foto: PR

Gastbeiaardier Tommy van Doorn geeft Wijnhuisconcert

ZUTPHEN - Vrijdag 7 augustus om 19.30 uur zal Tommy van Doorn het derde in de serie Wijnhuisconcerten geven. Als leerling van stadsbeiaardier Frans Haagen is het mooi om nu eens op het beiaard-bankje in de speeltoren van zijn docent plaats te kunnen nemen.

Tommny van Doorn (1990) is beiaardier van Boxtel, Geldrop en Schijndel en organist van de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel, waar hij de vaste bespeler is van het monumentale Smitsorgel (1842). Hij begon op zevenjarige leeftijd met pianolessen. Na het behalen van zijn gymnasiumdiploma studeerde hij hoofdvak orgel en bijvak piano aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, waarvoor hij in 2014 cum laude afstudeerde. Ook verdiepte hij zich in het bespelen van het Franse drukwindharmonium. Deze zomer studeert hij af voor de masterstudies Beiaard aan de HKU Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort (bij Frans Haagen) en Muziekwetenschappen aan de Universiteit Utrecht.

In 2018 behaalde hij de tweede prijs op het internationale beiaardconcours NKV 100 in Zwolle en Kampen. Op orgel begeleidde hij onder meer uitvoeringen van de Requiems van Fauré en Duruflé. Naast activiteiten als uitvoerend musicus werkt hij als orgeldocent bij Kunstkwartier Helmond en als privédocent. Hij is artistiek adviseur voor diverse stichtingen en de Brabantse Orgelfederatie. Zie ook: www.tommyvandoorn.com.

Wie in alle rust en op veilige afstand wil genieten kan dat het beste doen in de tuin van het 'Wöhrmannhofje' (ingang Bakkerstraat). Daar zijn ook programma's te krijgen zodat het verloop goed te volgen is.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden