Pakje Kunst automaat in Dat Bolwerck. Foto: Petra Bennis
Pakje Kunst automaat in Dat Bolwerck. Foto: Petra Bennis

Pakje Kunst automaat tijdelijk in Dat Bolwerck

Algemeen

ZUTPHEN - Al ruim een jaar bevindt zich in de bibliotheek van Zutphen een Pakje Kunst automaat. Een echt oude mechanische sigarettenautomaat. Voor de, voormalige, rokers onder ons pure nostalgie. Voor de kunstverzamelaars van nu, een plek waar je je kunt laten verrassen door een uniek kunstwerkje te trekken door twee maal 2 euro in de automaat te stoppen. Ideaal als cadeautje of verzamelobject.

Kunstenaars uit o.a. Zutphen, Lochem, Gorssel, Vorden, Almen en Warnsveld maken geregeld unieke werkjes zo klein als het formaat van een (sigaretten)pakje. Pakje Kunst is een initiatief waarbij lokale kunstenaars onder de aandacht gebracht worden.Ook is het een laagdrempelige manier om met kunst in aanraking te komen.

Een drietal van de deelnemende kunstenaars exposeren momenteel in Dat Bolwerck. Aanleiding voor Pakje Kunst Zutphen om de automaat tijdelijk in het centrum voor kunst en gedachten aan de Zaadmarkt 112 te plaatsen. Dat Bolwerck is elke woensdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur en elke donderdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant