Farzad Ariannejad, Koerdische meisjes, te zien in het Stedelijk Museum Zutphen. Foto: PR
Farzad Ariannejad, Koerdische meisjes, te zien in het Stedelijk Museum Zutphen. Foto: PR

Geniet van verfrissende kunst en leuke activiteiten in de Musea Zutphen

ZUTPHEN - Bij de Musea Zutphen aan het ’s Gravenhof 4 vind je twee musea onder één dak: het cultuurhistorische Stedelijk Museum Zutphen, dat het ‘Verhaal van Zutphen’ vertelt en Museum Henriette Polak, hét museum voor modern-klassieke schilder- en beeldhouwkunst van Nederland. Geniet van verfrissende kunst en koelte in de museumzalen tijdens warme dagen en ervaar kleurrijke kunstwerken en gezelligheid bij regen. Naast de vaste collecties, zijn er drie tentoonstellingen te zien en er is een activiteitenprogramma vol workshops, speurtochten en een tabletgame voor families. Elke zondag kun je meedoen met een gratis flits-rondleiding, waarbij een kunstwerk of object naar keuze wordt uitgelicht.

Workshops, gratis speurtochten en activiteiten
Deze zomer is er van alles te doen in de Musea Zutphen. Kom met het hele gezin en doe samen de spannende tabletgame ‘Family Challenge’ waarin je het ‘Verhaal van Zutphen’ ontrafelt aan de hand van spelletjes en opdrachten. Of schuif op woensdagen aan bij een creatieve workshop. Elke woensdag kunnen kinderen mee doen aan een andere workshop, onder begeleiding van een kunstenaar.

Op zaterdagen staat er een museumdocent klaar die helpt bij de gratis speurtochten en activiteiten: ga op onderzoek uit in het Stedelijk Museum Zutphen, waarin je als een echte archeoloog onderzoekt waar jouw scherf vandaan komt of neem een koffer vol kunst mee in Museum Henriette Polak, waarin je alles leert over de kunstwerken en je zelf ook mag tekenen en spelletjes doet. Check www.museazutphen.nl voor meer informatie.

Uitgelicht op zondag
Elke zondag staan onze rondleiders klaar om op zaal een kunstwerk of object naar keuze uit te lichten en vertellen ze een bijzondere verhaal. Deze activiteit is gratis voor alle museumbezoekers.

Verhalen van Vrijheid
Het Stedelijk Museum Zutphen toont ‘Verhalen van Vrijheid’, een tentoonstelling waarin allerlei vormen van (on)vrijheid aan bod komen: van de bevrijding van Nederland en de verhalen van vluchtelingen van nu tot vrijheid van expressie. Met werk van onder andere Mounira Al Sohl, Farzad Ariannejad en Marvel Harris.

Freckles & more | Judith Minks
Chaos, orde en perfectie zijn sleutelbegrippen voor Judith Minks. Ze komen samen in haar veelgeprezen fotoserie ‘Freckles’, portretten van mensen met sproeten waaruit Museum Henriette Polak een keuze maakte. Ook zijn de series ‘Moments in time’ en ‘Hotel room’ te zien, waarin ze persoonlijke herinneringen en fantasieën in gestileerde sets ensceneert. De foto’s zijn tegelijkertijd intiem en afstandelijk, een intrigerende combinatie.

Code Geel & Zonnig | Wim Oepts
Ervaar het zonnige Zuiden in de tentoonstelling van publiekslieveling Wim Oepts. Museum Henriette Polak heeft de grootste openbare verzameling Oeptsen van Nederland. De hitte van het Zuiden zindert van zijn doeken, want zo zei Oepts ooit: “Een vlak moet vibreren.” Wim Oepts blinkt uit in gelaagde, haast abstracte composities en intens kleurgebruik.


www.museazutphen.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden