Arie Molendijk taxeert boeken. Foto: PR
Arie Molendijk taxeert boeken. Foto: PR

Taxateur Arie Molendijk komt naar Zutphen

Op afspraak laten taxeren van oude boeken, bijbels en kaarten

ZUTPHEN - Wie zeldzame boeken, bijvoorbeeld (staten)bijbels, oude (handingekleurde) atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten of prenten in bezit heeft, kan langskomen voor een taxatie bij de bekende taxateur van oude boeken Arie Molendijk uit Rotterdam.

Al jaren werkt Molendijk samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling.

De heer Molendijk zelf over zijn werk als taxateur: “De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet middels foto’s, telefoon of per e-mail. De kosten voor een taxatie zijn 5 euro van 1 tot circa 10 boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.”

Arie Molendijk zal vrijdag 7 augustus van 13.30 tot 16.00 uur aanwezig zijn in de brasserie van het Fletcher Resort Hotel, De Stoven 37 in Zutphen.

Alleen op afspraak met de heer Molendijk zal het mogelijk zijn een taxatie te laten verrichten. Neem telefonisch contact op 06 - 271 776 25 of kijk voor meer informatie op de website. De heer Molendijk geeft graag advies over verkoop of over inbreng op een veiling. Ook vragen over restauratie van boeken beantwoordt hij graag.


www.molendijkboeken.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden