Vanwege de coronamaatregelen is het niet mogelijk het festival, dat een open karakter heeft en een groot aantal bezoekers trekt, te organiseren. Foto: Archieffoto
Vanwege de coronamaatregelen is het niet mogelijk het festival, dat een open karakter heeft en een groot aantal bezoekers trekt, te organiseren. Foto: Archieffoto

Ook geen editie van het IJsselfestival in oktober 2020

ZUTPHEN - Begin april maakte de organisatie van het IJsselfestival al bekend dat de geplande editie van het festival op 28 juni niet doorging vanwege het coronavirus. De organisatie ging toen met diverse partijen in overleg om te kijken of ze later in het jaar het IJsselfestival alsnog zouden kunnen/mogen organiseren. Nu laat men weten dat ook de beoogde editie in oktober niet doorgaat.

Reden hiervoor is het grote aantal beperkingen die van kracht zijn in verband met de corona-richtlijnen. Zo mag het festival uitsluitend op de IJsselkade plaatsvinden en dus niet verspreid door het centrum zoals de ruime Zaadmarkt, de Groenmarkt en optredens in de winkelstraten zelf. Daarnaast mogen er geen onderdelen zijn waar de bezoekers stil gaan staan, zoals koren, dansgroepen, demonstraties oude ambachten, live cooking, het bezoeken van schepen aan de IJsselkade en spectaculair straattheater. Ook moet het festival in en uitgang hebben met een eenrichtings-indeling en moet de bezoekersstroom in beweging blijven.

Gezien het altijd gezellige open karakter van het IJsselfestival en de duizenden bezoekers die het festival de afgelopen 7 jaar getrokken heeft is volgens de organisatie de kans te groot dat het op de smalle IJsselkade al snel veel te druk gaat worden en er dus gehandhaafd gaat worden. Daarnaast zullen de bezoekers geen vertrouwd IJsselfestival aantreffen met gezellige zitjes en de vele activiteiten. Dit zou het imago van het festival kunnen schaden.

"Jammer, iedereen stond vol enthousiasme in de startblokken, maar we hopen dat er volgend jaar weer een echt IJsselfestival door de gehele stad mag worden georganiseerd", zo laat de organisatie weten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden