Alles over thuis sauna’s

Heb je nog wat ruimte in de tuin? Gebruik je een kamer van je woning momenteel niet? Kies voor een sauna voor thuis! Een sauna biedt je de ontspanning welke je na een dag hard werken goed kunt gebruiken. Daarbij is het ook na het sporten ontzettend lekker om plaats te nemen in de sauna. Geniet van de warmte, welke de doorbloeding van je lichaam stimuleert. Afvalstoffen zullen hierdoor sneller afgevoerd worden, je ervaart een minder sterk gevoel van stress en zal sneller in slaap vallen. Wie uit de sauna komt voelt zich vaak rozig, wat een goede basis is voor een diepe slaap! Zo begin je energiek aan een volgende dag. 

Waarop moet je letten bij de aanschaf van een sauna voor thuis? Kies je voor een infraroodsauna of een traditionele Finse sauna? In dit artikel lees je meer over het gebruik van een sauna. 

Verschillende soorten sauna’s voor thuis 
Sauna’s worden in verschillende soorten en modellen aangeboden. Kies tussen een infraroodsauna en een Finse sauna. Een infraroodsauna is doorgaans sneller warm, doordat de temperatuur in dit type sauna lager ligt dan bij een Finse sauna. Daarbij is de luchtvochtigheid in een infraroodsauna veel lager. Sommige mensen vinden de hoge luchtvochtigheid een belangrijk nadeel van een Finse sauna. Aan welk type sauna geef jij de voorkeur?

Tip: op internet lees je meer over de voor- en nadelen van de verschillende soorten sauna’s. Het kan verstandig zijn om beide soorten sauna’s uit te proberen in een wellness centrum bij jou in de buurt. Zo kun je vooraf een goede vergelijking maken tussen beide soorten! 

Formaat van sauna’s vergelijken 
Naast het verschil in het type sauna, speelt ook het formaat hiervan een belangrijke rol. Je wilt voorkomen dat je bij het gebruik van de sauna onnodig veel energie verbruikt, terwijl je maar met een of twee personen gebruik maakt van de sauna. Probeer vooraf te bepalen wat het gemiddelde aantal gebruikers van de sauna is. Zo voorkom je een dergelijke situatie! Ook wil je voorkomen dat de sauna in de tuin overheerst. Het kan je tuin onnodig rommelig maken! Kies voor een formaat die past bij de ruimte die je voor de sauna hebt.

Combineer de sauna met een buitendouche 
Wanneer je de sauna in de tuin laat plaatsen, is het interessant om deze te combineren met een buitendouche. Zo kun je na een bezoek aan je eigen sauna direct onder de koude douche stappen om af te koelen! Het voordeel hiervan is dat je niet eerst naar de badkamer in je woning hoeft te lopen. Op het moment dat je de woning weer binnenkomt ben je volledig ontspannen! Een koude douche na het bezoek aan de sauna draagt bij aan de doorbloeding van je lichaam.

Sauna online aanschaffen in de uitverkoop 
Een sauna hoeft niet duur te zijn! Of je nu voor een Finse sauna of een moderne infraroodsauna kiest. Je kunt deze tegenwoordig heel eenvoudig online bestellen. Er zijn verschillende webwinkels met een breed scala aan sauna’s. Soms loont het om eerst in de showroom van deze winkels te kijken, om verschillende modellen met elkaar te kunnen vergelijken. Door de sauna in de uitverkoop te bestellen, hoeft deze helemaal niet zoveel te kosten. Heb jij al eens overwogen om voor een sauna in huis te kiezen?  

Dit artikel wordt u aangeboden door .. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden