Na maanden Zoomen weer samen zingen

ZUTPHEN - De leden van het gemengd zangkoor Collegium Vocale Zutphen (CVZ) waren er wel klaar mee. Samen zingen via Zoom was toch echt niet hetzelfde als echte samenzang. En op donderdag 25 juni kwamen zij voor het eerst weer echt bij elkaar, in de achtertuin van een van de leden. Op gepaste afstand natuurlijk, dat wel.

Het gemengd zangkoor Collegium Vocale Zutphen (CVZ) repeteert gewoonlijk in de Martinuskerk in Warnsveld. Het kamerkoor (met ongeveer dertig zangers) trad de afgelopen jaren in Zutphen en omgeving op met onder andere de Vespers van Rachmaninov, een Purcell-programma en ook klassieke muziek uit de 20ste eeuw.
Het koor werkt momenteel aan een concert met als verbindend thema 'Dieren'. Daarin komt een Russisch lied over de koekoek voor maar ook een prachtig wiegelied voor een zeehond.

Zoom
De zangers moesten vanwege de corona-maatregelen vanaf half maart op afstand repeteren en dat gebeurde via het programma Zoom. De koorleden zongen thuis achter hun computer, laptop of telefoon, terwijl dirigent Saskia Regtering hen van uit haar eigen muziekstudio aanstuurde.
Maar de leden wilden niet langer meer zonder echte samenzang. En daarom kwam een groot deel van het hoor op donderdag 25 juni naar de achtertuin van een van de leden. Overigens werd de repetitie ook via Zoom gedeeld, zodat de andere koorleden toch nog vanuit huis konden meezingen.

Nieuwe leden
Het zangkoor is op zoek naar nieuwe leden. Wie eens met een repetitie wil meedoen, krijgt die mogelijkheid op donderdag 10 september, van 20 tot 22.15 uur. Aanmelden kan via de website van CVZ. Deze open repetitie gaat vanzelfsprekend alleen door als de richtlijnen van de overheid en RIVM dat toelaten.
Zie voor meer informatie de website van CVZ.


www.cvzutphen.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden