Een stijlvolle oplossing voor het afschermen van je tuin

Voor het afschermen van een tuin heb je tegenwoordig talloze mogelijkheden. Vroeger kozen veel mensen ervoor om hun tuin af te schermen met een haag van coniferen of andere vormen van beplanting. Dit vergt echter veel onderhoud en bovendien is het niet bijzonder stijlvol. Hierdoor zijn er tegenwoordig nog maar weinig mensen die hun tuin op een dergelijke manier afschermen. Zoek je nog naar een stijlvolle oplossing voor het afschermen van je tuin? Wij zetten hier een aantal opties op een rijtje.

Sierhekwerk

Een eerst optie voor het stijlvol afschermen van jouw tuin is een sierhek. Aangezien dit hekwerk behoorlijk laag is, gebruik je dit waarschijnlijk niet om jouw achtertuin te omheinen. Nee, veel Nederlanders met een sierhekwerk plaatsen deze langs de rand van hun voortuin. Zo´n hek zorgt er allereerst voor dat jouw tuin afgeschermd wordt, maar ziet er daarnaast ook nog eens bijzonder stijlvol uit. Een sierhekwerk is tegenwoordig in allerlei verschillende varianten verkrijgbaar, waardoor er vast en zeker ook een geschikt hek voor jouw tuin te vinden is.

Hout beton schutting

Voor het afschermen van een achtertuin gebruikt menig Nederlander een schutting. Dit is een onderhoudsvriendelijke manier om jouw tuin af te schermen. Met een schutting creëer je daarnaast de nodige privacy. Vind je een volledig houten schutting niet mooi? Dan kun je een hout beton schutting kopen. De basis van deze schutting bestaat uit beton, maar de panelen zijn van hout. Hierdoor is deze schutting een stijlvolle oplossing om jouw tuin af te schermen.

Betonmatten met begroeiing

In een tuin komt vaak het nodige groen terug. Wanneer je kiest voor een sierhekwerk of een hout beton schutting is de omheining niet groen. Je kunt echter ook voor een omheining kiezen die groen én stijlvol is. Neem bijvoorbeeld betonmatten. Deze worden in een houten frame geplaatst en kunnen beplant worden met bijvoorbeeld klimop. Op deze manier haal je meer groen in jouw tuin, maar je zorgt er ook voor dat jouw tuin op een stijlvolle manier afgeschermd wordt.

Dit artikel wordt u aangeboden door Timbersteel.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden