5 tips voor een opgeruimd leven

Altijd je rugtas kwijt, nooit je sleutels kunnen vinden, laat staan je portemonnee. Herkenbaar? Tijd voor een andere mindset en tijd om te gaan ordenen. 

Ga vereenvoudigen
Bedenk eens hoe het eraan toe gaat als je thuiskomt uit je werk. Je komt door de voordeur naar binnen en dan? Precies. Creëer vlakbij de deur een plek waar je je Cowboysbag werktas en je sleutels neer kunt leggen. Niet op de grond of in een verloren hoek, maar op een sidetable, stoel of bankje dat je in de gang zet. Geen ruimte? Maak dan haken. Haken voor de tassen en haken voor de sleutels. 

Maak lijstjes
Klinkt kinderachtig, is het niet. Lijstjes met wat je moet betalen, welke afspraken je hebt en welke boodschappen je nog moet doen. Maak ze. Verlaat je niet op die agenda in je smartphone. Die is handig, maar heb je niet in het zicht en het is geen handzaam lijstje dat je af kunt vinken.

Ruim op 
En maak schoon. Twee vliegen in één klap. Het kost je misschien een weekend, maar wat je ervoor terug krijgt is geweldig. Een fris en overzichtelijk huis. Door overzicht vergeet je minder, worden zaken duidelijker en is het ook minder een chaos in je hoofd. Het werkt echt.

Haast je niet
Haasten zorgt ervoor dat je eerder dingen vergeet, laat slingeren en weer terug bent bij af: bij de chaos. Juist als je het druk hebt, zou je wat rustiger aan moeten doen om dingen op een rij te houden. Blijf gefocust op wat er echt nodig is. Stel prioriteiten en zorg voor voldoende rust. Dat werkt beter dan doorjakkeren.

Wees aardig voor jezelf
Dat klinkt soft maar is belangrijk om bovenstaande vol te kunnen houden. Gaat het een keer mis, kom je ergens te laat of kun je toch een keer je sleutels niet vinden? Niet erg. Bij het terugvinden neem je je direct weer voor om ze op de juiste plek op te bergen. Goede en vooral nieuwe gewoonten laten zich niet zomaar aanleren, daar is tijd voor nodig. Gun jezelf die tijd.

Dit artikel wordt u aangeboden door Twenty Four Webvertising B.V. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden