Daarom is wandelen zo belangrijk

Iedereen weet dat we (te) veel zitten en dat regelmatig de benen strekken belangrijk is. Vooral wandelen is goed. 
Om het een beetje minder duf te laten klinken wordt het zelfs ‘hiken’ genoemd. Het woord betekent vooral ‘wandelen in de natuur’ waarmee wandelen nog een stuk aantrekkelijker wordt. Hoe het ook zij, het is belangrijk regelmatig een eind te lopen.

Wandelen is inspanning en geeft tegelijkertijd ontspanning. Dat gebeurt al als je er een half uurtje tussenuit gaat. Ga ook eens wat langer op pad. Neem een Fjallraven rugzak mee (die is oersterk en lekker licht) en wandel de stad eens uit of kies voor het bos of de hei. 

Oprichter van Fjällraven kende de waarde van de natuur
Niet alleen het wandelen doet mensen goed, ook de flinke hoeveelheid zuurstof die het bos te bieden heeft, klaart het hoofd. Wandelen is goed voor het lijf en voor de geest.

Niet voor niets wandelden en wandelen de groten der aarde zoals beroemde componisten, schilders en schrijvers iedere dag een eind. Daarmee wisten ze de meest ingewikkelde vraagstukken vaak meer helder te krijgen. Ze deden inspiratie op voor een nieuw werk én ze bleven er fit bij. 

Dat wist ook de oprichter van het merk Fjällraven dat we al eerder noemden. Hij was een diehard natuurman die de waarde ervan kende. Om comfortabel in de natuur te kunnen verblijven creëerde hij onder andere een waterdichte en stormvaste tent, outdoorkleding dat een stootje kan hebben en een rugzak die tot op de dag van vandaag door scholieren omarmd wordt: de Fjallraven Kanken. Hij ontwikkelde deze al in 1978 en de tas is nog altijd populair. 

Fjällraven ondersteunt projecten voor behoud van de natuur
Daarnaast zorgt het merk Fjallraven middels het ondersteunen van projecten voor het behoud van de natuur. Hoe outdoor het merk ook is, het is altijd belangrijk die natuur te respecteren. Geen troep van je afgooien, op de paden blijven waar dat nodig is en vooral genieten. Heel erg genieten van bos, hei, strand, duinen, vergezichten en dieren die je tegenkomt tijdens een korte of lange wandeling. 

Dit artikel wordt u aangeboden door Twenty Four Webvertising B.V. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden