Voorzitter Ineke Hissink op de fiets. Foto: Caroline Hissink
Voorzitter Ineke Hissink op de fiets. Foto: Caroline Hissink

Open Monumentendag Zutphen krijgt andere invulling

ZUTPHEN - Open Monumentendag Zutphen krijgt dit jaar een andere invulling. In plaats van het reguliere programma, komen er een gratis wandelroute en een gratis fietsroute die door iedereen op elk gewenst moment afgelegd kunnen worden. ‘Zo is het elke dag Open Monumentendag’.

"De redenen waarom er dit jaar op 12 en 13 september geen reguliere Open Monumentendag is, kent iedereen", vertelt voorzitter Ineke Hissink-Kapper. "Open Monumentendag Zutphen is een druk bezocht evenement waar jaarlijks duizenden bezoekers op af komen. We kunnen niet garanderen dat de verplichte 1,5 meter afstand gewaarborgd kan worden. Daar lenen de vele monumentale panden in Zutphen en ons doorgaans drukke programma zich gewoon niet voor. De gezondheid van de vele vrijwilligers en bezoekers staat voorop".

Leer je eigen stad kennen
Daarom heeft het comité voor dit jaar een alternatief programma samengesteld. "We komen met twee mooie routes; een fietsroute en een wandelroute", vertelt Ineke. "De winkelwandelroute voert langs monumentale winkelpanden in de binnenstad. Onderweg kun je ín de panden kijken en de route geeft bovendien interessante informatie over de geschiedenis van het pand."

De fietsroute voert door het prachtige buitengebied van Zutphen en gaat onder meer langs belangrijke historie locaties in De Hoven en Warnsveld. "Het landelijk thema dit jaar is ‘Leermonumenten’. Door deze routes af te leggen leer je de stad én het buitengebied op een hele leuke en sportieve manier beter kennen. Niet alleen leuk voor toeristen, maar juist ook voor inwoners van Zutphen." Beide routes worden gelanceerd in de periode rondom Open Monumentendag Zutphen en zijn te zijner tijd vrij te downloaden vanaf de website en gratis af te halen op diverse locaties in de binnenstad. Meer informatie daarover volgt. Ineke: "Vanaf dat moment kan iedereen de routes op een zelf gekozen moment lopen of fietsen. Tijdens Open Monumentendag, maar ook de rest van het jaar."


openmonumentendagzutphen.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden