De Polsbroekpassage.Foto: PR
De Polsbroekpassage.Foto: PR

Initiatief voor rode loper naar binnenstad

ZUTPHEN - Een aantrekkelijke binnenstad kan bijdragen aan een snel herstel van de economische klappen van de corona-crisis. Zeker in Zutphen waar de binnenstad met 3000 werknemers de banenmotor van de stad is. Daarom heeft de PvdA samen met BBZW, GL, VVD, D66 en BewustZW een voorstel ingediend om op korte termijn de toegang tot de binnenstad te verbeteren.

In het voorstel vragen de zes partijen om 2,1 miljoen aan investeringen slimmer te besteden. Dit geld zou anders op de plank blijven liggen, maar kan worden ingezet om de toegang tot de binnenstad te verbeteren. Flexibliteit om het geld te besteden op een locatie waar de meeste kansen liggen en waar de urgentie het grootst is, is voor de indieners belangrijk.

Passage
De oostelijke toegang tot de binnenstad is een voorbeeld van een locatie waar de toegang verbeterd kan worden. Vooral bij de Polsbroekpassage. Als daar niets gebeurt, loopt Zutphen het risico dat winkel- en kantoorpanden leeg komen te staan en dat bezoekers aan de binnenstad door een verloederde passage moeten lopen. De PvdA wil juist de rode loper uitrollen voor bezoekers aan de binnenstad met een looproute langs opgeknapte panden, aantrekkelijk groen en voldoende plekken om elektrische auto’s op te laden.
De afgelopen maanden hebben onder meer twee studenten van Hogeschool Saxion inspirerende plannen ontwikkeld voor dit gebied. De volgende stap is dat de ideeën voor dit gebied bij elkaar komen. In het initiatiefvoorstel dragen de partijen het college op om in september 2020 met een gebiedsvisie te komen voor de oostelijke toegang tot de binnenstad.
Het volledige initiatiefvoorstel staat op de website van de Gemeenteraad:


raad.zutphen.nl/vergaderstukken

Lees ook

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden