Elke lichtbron in de Marstunnel is individueel aanstuurbaar. Hiermee worden constant wisselende kleurbeelden gecreëerd. Foto: Jannes Linders
Elke lichtbron in de Marstunnel is individueel aanstuurbaar. Hiermee worden constant wisselende kleurbeelden gecreëerd. Foto: Jannes Linders

Wat doet het licht in de Marstunnel hier?

Wat doet het licht in de Marstunnel hier?

ZUTPHEN - In 2020 wordt kunst in de openbare ruimte op een voetstuk geplaatst met de hashtag #watdoetdathier. Er staan in heel Nederland bijzondere kunstwerken, zoals het lichtkunstwerk in de Marstunnel in Zutphen, maar wordt dagelijks aan voorbij gelopen. Vraag jij je weleens af wat dat kunstwerk hier eigenlijk doet?

Kunst is een vertrouwd onderdeel geworden van het straatbeeld, maar men staat er zelden echt bij stil. Er wordt voorbij het standbeeld in het park gelopen of rijden langs het kunstwerk op de rotonde zonder dat iemand het doorheeft. Openbare kunst is overal, ook in de gemeente Zutphen, maar #watdoetdathier?

Licht in de Marstunnel
Kleur is, hoe duidelijk ook, niet exact te bepalen of te omschrijven. Zodra het licht sterker of zwakker wordt, verandert een kleur. Dit mechanisme probeerde kunstenaar Herman Kuijer zichtbaar te maken. Elke lichtbron in de Marstunnel is individueel aanstuurbaar. Hiermee worden constant wisselende kleurbeelden gecreëerd. Met behulp van een computerprogramma ontstaan er eindeloos verschillende, heel langzaam verschuivende kleurreeksen.

#watdoetdathier
Waar staat bij jou in de buurt een kunstwerk? En wat vind je ervan? Stichting BK-informatie verzamelt via Twitter, Facebook, Instagram en de website zo veel mogelijk foto’s en verhalen van publieke kunstwerken overal in Nederland. Wat heeft het kunstwerk in de afgelopen jaren meegemaakt? Wordt het goed onderhouden of is het een hangplek geworden? Wat denk je dat het betekent? Onder de hashtag #watdoetdathier vertellen we samen wat kunstwerken hier doen. Ga naar www.watdoetdathier.nl en meld een kunstwerk aan bij jou in de buurt.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten