Buddykoppel Sabine en Shima. Foto: Pim Helmich
Buddykoppel Sabine en Shima. Foto: Pim Helmich

Help met bouwen aan een sociale samenleving

Algemeen

REGIO - Gelukkig liepen de persoonlijke buddycontacten gewoon door de afgelopen periode en kon Buddy to Buddy ook zonder evenementen doorbouwen aan een wereld waarin mensen maximaal van elkaar mogen verschillen en tegelijkertijd maximaal met elkaar verbonden zijn. Dit van oorsprong Zutphense initiatief doorbreekt het sociale isolement van naar Nederland gevluchte mensen en vergroot betrokkenheid van Nederlandse inwoners bij de opvang en integratie van vluchtelingen. Dit doen ze door op basis van gemeenschappelijke interesses, contact tussen Nederlanders en nieuwkomers te organiseren.

In zeven steden brachten ze al 3200 mensen met elkaar in contact. Buddy to Buddy staat in de startblokken om op nog meer plekken in Nederland nieuwe vriendschappen te smeden en zo te werken aan een inclusieve samenleving. Iedereen heeft de laatste maanden ervaren hoe belangrijk het is om in uitdagende tijden een aantal wezenlijke contacten in je leven te hebben. Mensen die echt om je geven en bij jouw leven betrokken zijn.
Buddy Marcel Nijenhuis werd kort voor de lockdown gekoppeld aan Sepideh en hij was zo geraakt door het initiatief dat hij Buddy to Buddy opgaf voor een prijs van VOOR.nl.
VOOR.nl geeft jaarlijks 10% van haar volledige omzet aan een project waar de wereld socialer van wordt. Buddy to Buddy is een van de genomineerden voor een hoofdprijs van 81.200 euro.
Het thema van deze editie is: VOOR een sociale samenleving, een thema dat perfect aansluit. Met de hoofdprijs kan het initiatief in drie nieuwe steden opgestart! Doe jij met ons mee? Je kunt je stem uitbrengen van 17 t/m 30 juni via de site.


www.voor.nl/voorbeeld-projecten/2020

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant