Afbeelding

Creatieve campinghouder

Algemeen Columns

Creatieve campinghouder

Na maanden corona-perikelen is de familie Bombeld wel toe aan een korte vakantie. Met de nadruk op korte, want van de twee weken die we hadden, konden we uiteindelijk slechts zes dagen op pad. Met de caravan naar de Norgerberg in Drenthe. Anderhalve dag prachtig weer en vier dagen buien, buien, buien en buien. En toch hebben we ons prima vermaakt.

Zelf hadden we eigenlijk weinig te klagen. Mevrouw Bombeld was er na een uurtje googelen met de woorden ‘camping eigen sanitair’ snel uit. Voor 15 euro per nacht extra kregen wij een plekje met een privé hokje. Keurig voorzien van een prachtig betegelde douche, een wastafel en toilet. En onder het afdakje met aanrecht een afwasmachine, een compleet servies en een koelkast. Zo luxe hebben we het nog nooit gehad. Mevrouw Bombeld liet mij terloops weten ‘hier best wel aan te kunnen wennen’.

We waren gelukkig niet alleen, op de hele camping was het best wel druk. En dan niet alleen met mensen, maar ook met konijnen en vooral veel konijntjes. Het grote sanitair gebouw was gesloten, maar de uiterst creatieve campingondernemer had een prachtige oplossing bedacht. Iedereen mocht gebruik maken van het sanitair in een van de acht hooibergen die in normale weken verhuurd worden als karakteristieke Drentse vakantiewoning. Compleet met bedstee en twee slaapkamers op de vide. De sleutel van de hooibergen hing aan een rekje bij het toegangspad en als je klaar bent met toiletteren of douchen gooi je de sleutel in een afgesloten kastje. Permanent stond er een campingmedewerker klaar om de sanitaire ruimte direct grondig te reinigen en de sleutel opnieuw op het bord te hangen. Het werkte fantastisch. Zo blijft de camping -met eigen sanitair voor iedereen- gewoon open. En ook het zwembad, iedereen mocht zwemmen, maar dan maximaal anderhalf uur en niet meer dan tien personen tegelijk. Weliswaar iets minder gezellig, maar het ging perfect. Met alle coronabeperkingen wist de creatieve campinghouder er nog heel wat van te maken. En wij, met een aantal weerbestendige uitstapjes, gelukkig ook.

Maar echt medelijden had ik de afgelopen week met onze campingburen. Rookverslaafd en buiig weer is geen optimale combinatie. Roken in de caravan was daar blijkbaar not done, dus trokken ze van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat naar buiten. Onder de luifel bij hun aanrecht was ruimte voor één campingstoel, de ander moest staan. Uur na uur, dagen achter elkaar in regen en harde wind. De rook vloog alle kanten op. Je moet wel erg verslaafd zijn om op deze wijze nog steeds van een kampeervakantie te kunnen genieten.

Tussentijds zaten wij in onze caravan, met een wijntje en een nootje. De kachel snorde een paar dagen heerlijk rustig op stand 1.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant